РФ замінувала шляхи від Босфору до Одеси і повідомила, що це українські міни, - ДОКУМЕНТ

НОВИНИ 19.03.2022 Коментарі 0

Реальна небезпека на морі: РФ замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси та повідомила, що це українські міни. Про це заявив керівник проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень, головний редактор у BlackSeaNews Андрій Клименко, назвавши це черговою небезпечною дезінформацією з боку ворога.

У підтвердження своїх слів, він оприлюднив документ-попередження про загрозу "підриву на мінах українських ВМС, які дрейфують у Чорному морі", від 18 березня 2022 року, який морський порт Сочі скерував судновласникам та капітанам суден у регіоні.

У попередженні, що підписане капітаном морського порту Сочі В'ячеславом Румянцевим, йдеться про таке (подаємо російською):

«Руководителям организаций (по списку)
Уважаемые руководители!
По информации, объявленной ГС (гидрографічна служба - прим. BlackSeaNews) ЧФ в ПРИП №116, из-за штормовых условий якорные мины, установленные украинскими ВМС на подходах к портам Одесса, Очаков, Черноморск, Южный (около 420 мин типа ЯМ и ЯРМ) оторваны. Просьба соблюдать особую осторожность при плавании судов в юго-западной и северо-западной частях Черного моря из-за вероятности подрыва на дрейфующих минах.
Данную информацию прошу довести до всех судовладельцев и капитанов судов, осуществляющих свою деятельность и базирующихся в морском порту Сочи.
Приложение:  ПРИП №116 на 1 л. В 1 экз.;
ТТХ мины типа ЯРМ на 2-х л. В 1 экз.
Капитан морского порта Сочи В.Л. Румянцев».

РФ також поширила Coastal Warning в системі NAVAREA такого змісту:

«NAVAREA III preview 0118/2022
×BLACK SEA
RUSSIAN FEDERATION AUTHORITIES REPORTS:
1.- DANGEROUS DRIFTING MINES ARE DETECTED IN NORTH-WESTERN,
WESTERN AND SOUTH-WESTERN BLACK SEA PARTS,
2.- MARINERS ARE REQUESTED TO NAVIGATE WITH CAUTION

«Це попередження має на меті перешкодити морському трафіку комерційних суден в Чорному морі. Воно потребує негайного введення до Чорного моря Постійної мінно-тральної групи НАТО!

Ше раз наголошуємо: за даними джерел BlackSeaNews, йдеться про мінування з боку ЧФ РФ рекомендованих шляхів комерційних суден від Босфору в напрямку Одеси. Це прикривається брехнею про "зірвані штормом українські міни". Зауважимо, що міни, які дрейфують в штормовому морі, підрахувати неможливо в принципі - це може зробити тільки той, хто їх встановлював», - наголосив Андрій Клименко.

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: