Про знищення командувача Чорноморським флотом 

ОКРЕМА ДУМКА 25.09.2023 Коментарі 0

ССО повідомляє: «Після ураження штабу ЧФ РФ загинуло 34 офіцера, серед них командувач Чорноморського флоту. Ще 105 окупантів було поранено. Будівля штабу не підлягає відновленню». Цікаво, коли смерть Соколова буде змушена визнати Росія, чи будуть порівнювати цього величного командувача з адміралом Нахімовим? 

Але давайте по суті.

У цій історії цікава не стільки смерть командувача, скільки смерть решти офіцерів, які загинули разом з ним. 

Вони були важливою складовою керованості силами окупантів в Криму і на Чорному морі. А в управлінні великими структурами керованість – ключова складова діяльності. Хоч якоїсь. 

І тут не треба боятися, що прийде хтось талановитий та все зміниться. 

1. Доволі скоро вже буде нічого змінювати. От попередник Соколова «Москву» втратив і повну перевагу на морі зміг конвертувати у приблизно ніщо. 
 
2. Головна проблема в Росії – це негативний відбір на горі. Лояльність. Лоялність. Неамбітність. Це головні вимоги до будь-яких кандидатів на будь-які посади. І особливо – у збройних силах та спецслужбах. 

У росіян є толкові люди на середньому та низовому рівні. У них була (десь ще є і досі) перевага в силах і засобах. Але вся сутність диктатур подібних до путінських – в поступовому звуженні компетентності й ініціативності на користь лояльності та керованості на вершинах влади. 

Ось Соколов рівно за рік свого керівництва (його призначили у вересні 2022 року) як командувач флоту встигнув:

1. Систематично обстрілювати цивільну інфраструктуру України крилатими та протикорабельними ракетами. Тобто здох воєнний злочинець. Але чи додало це Росії шансів на перемогу? Ні. 

2. Втратити значну частину ППО, приписаного до ЧФ ЗС РФ.

3. Втратити кілька великих кораблів прямо в пунктах базування і ще якусь кількість в морі від країни, у якої практично немає флоту. 

Але все одно його смерть, як і смерть багатьох старших офіцерів – сильний моральний удар і по російському офіцерському корпусу, який розраховує відсидітися в глибоких тилах, і по всій системі управління ЗС РФ. 

Сили оборони – браво! 

Юрій Богданов, ТГ-канал

Також читайте: Російський флот у Криму зазнав непоправних втрат – ліквідовано найвищого за званням офіцера

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: