Про військовий стан – як про пандемію ковіду. Рашаметодичка

НОВИНИ 20.10.2022 Коментарі 0

Указ, ​​яким на анексованих територіях України вводиться «повне» військове становище, а на решті росії – «часткове» ліліпутін підписав 19 жовтня. Методичні вказівки, як розповідати про військовий стан, аби не лякати, а збадьорити населення московії, отримали тамтешні пропагандисти.

Відповідний збірничок тез оприлюднило російське видання «Медуза». Він починається з ключової вказівки для пропаганди: «Важливо заспокоїти аудиторію – нічого суттєвого не змінилося!»

На підтвердження цієї тези пропагандисти мають розповісти, що воєнний стан оголошено «тільки у чотирьох територіях» (тобто в анексованих українських регіонах), де він або вже був запроваджений до «приєднання до Росії», або «діяв за фактичним станом речей» (це і справді так).

Обмеження, які запроваджуються в інших регіонах, «рекомендується» пояснювати турботою про «захист критично важливої ​​інфраструктури».

Загалом адміністрація президента (АП) рф «радить» пропаганді провести паралель між запровадженням військового стану та російським досвідом боротьби з ковідом. Тоді, як і зараз, російські губернатори отримали додаткові повноваження, а на федеральному рівні координацією роботи займалися прем'єр міхаїл мішустін та мер москви сєргєй собянін.

У тексті, підготовленому в АП, пропагандистам «рекомендують» наголосити на тому, що тепер чиновники займуться «мобілізацією промисловості, орієнтуванням економіки на роботу під завдання армії та заходами підтримки мобілізованих і їхніх сімей». Окремо у методичці кремля зазначено, що це супроводжуватиметься «скороченням бюрократії».

«Використовується досвід боротьби з коронавірусом, коли все змінювалося швидко», — підкреслили ключову тезу упорядники документа.

Пропагандисти, як і сам ліліпутін, постійно стверджують, що росія дуже ефективно впоралася з пандемією. Наприклад, у 2021 році бункерний дід міркував про це так:

Там [на Заході] високий рівень охорони здоров'я та промисловості, досягнення чудові, нам ще далеко за деякими напрямами до них, але це для певної публіки. А в нас – для переважної більшості населення. І здатності до мобілізації у них немає, як виявилося, у нас краще. Мобілізація всієї системи охорони здоров'я та промисловості [на росії] виявилася просто не до порівняння вищою, ніж у європейських країнах та Штатах, там взагалі просто розвал якийсь.

Ця оцінка має мало спільного із реальністю. Як неодноразово розповідала та ж «Медуза», росія провалила кампанію вакцинації (хоча дуже рано змогла виробити вакцину); при цьому влада з економічних міркувань відмовилася запроваджувати жорсткі обмеження, які могли б згладити більшу частину «хвиль» епідемії. У результаті, за підрахунками вчених, смертність у росії від коронавірусу виявилася однією з найвищих у світі, як у абсолютних цифрах (надмірна смертність – близько 1,2 мільйона осіб), так і на душу населення (понад 800 на 100 тисяч осіб).

Є надія, що ЗСУ будуть менш милосердні, ніж ковід, а смертність у лавах рашистів суттєво перевищить пандемічні показники. І щоб жодна пропаганда не змогла це приховати.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: