Пригожин заявив, що взяв Бахмут, щоби вивести з міста недобитків ПВК “Вагнер”

НОВИНИ 21.05.2023 Коментарі 0

У суботу, 20 травня, після обіду ватажок ПВК "Вагнер” євгєній прігожин опублікував відео, у якому стверджує, що його бійці нібито повністю захопили Бахмут.

Речник східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий у коментарі Вільному радіо спростовує цю заяву.

Євгєній прігожин на відео каже, що його найманці до 25 травня 2023 року будуватимуть оборону в Бахмуті. Після цього він нібито виведе “вагнерівців” з міста та передасть оборону солдатам міністерства оборони росії.

"Бої продовжуються, ми (ЗСУ, - ред.) утримуємо ряд будівель у Бахмуті", - стверджує речник східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий у коментарі Вільному радіо.

Відео євгєній прігожин записав біля будівлі залізничного вокзалу в центрі міста. Цей район вже з середини весни 2023 року тимчасово контролюють російські загарбники. Водночас на відео ватажка "вагнерівців" чутно вибухи.

"Ми фактично витріпали його (прігожина, - ред.) дуже потужне угруповування. Воно близьке до знищення. Ви ж розумієте, що він каже, що буде виводити свої війська і він взяв Бахмут. Тільки для цього це і говориться. "Пацан сказав пацан зробив", а далі робіть що хочете мене головне відпустіть. Піджавши хвіст [тікає], бо втратив найкращі свої кадри. По суті, його угруповування "Вагнер" розбите", - додає Сергій Череватий.

5 травня в ЗСУ заявили, що ПВК "Вагнер" виснажилась у битві за Бахмут та має проблеми з чисельністю. Розвідники додали, що "вагнерівці" мають також серйозні проблеми з боєприпасами.

Того ж дня ватажок найманців опублікував два звернення: у першому поскаржився на великі втрати, а в другому заявив, що 10 травня нібито виводить своїх найманців з Бахмута. 

Втім, ознак відводу військ від міста не було і наступного дня. Глава Чечні рамзан кадиров запропонував замінити "вагнерівців" у Бахмуті на бойовиків його військового угруповання "Ахмат".

Прігожин спочатку погодився, але пізніше заявив, що російське міноборони пообіцяло "вагнерівцям" необхідну кількість боєприпасів.

9 травня ватажок найманців заявив, що у міноборони йому пригрозили визнати потенційний відхід "вагнерівців" від Бахмута державною зрадою.

Фото з відкритих джерел.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: