Пригожин оголосив початок військового перевороту, - російські телеграм-канали

НОВИНИ 23.06.2023 Коментарі 0

Ватажок ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин сьогодні, 23 червня, ввечері повідомив, що регулярна армія Росії завдала ракетного удару по його тилових таборах. Відтак, він пообіцяв помститися винуватцям, а саме міністру оборони росії Сергію Шойгу.

Російські телеграм-канали цитують основні тези виступів Пригожина:

"Нас намагалися розігнати. Ми були готові піти на поступки Міноборони та здати зброю. Але ці мразі завдали ракетних ударів по наших тилових таборах. Загинуло дуже багато наших бійців".

"Рада командирів ПВК «Вагнер» ухвалила рішення: зло, яке несе військове керівництво країни, має бути зупинено. Тих, хто знищив наших солдатів, буде покарано. Прошу не чинити опір. Тих, хто це робитиме, знищимо негайно".

"В 21.00 Шойгу боягузливо, як баба, утік із Ростова (там перебуває ставка командування) Щоб не пояснювати, навіщо він піднімав гелікоптери, щоб знищувати наших хлопців. Навіщо завдавав ракетних ударів. Ця тварюка буде зупинена".

"Нас 25 тисяч, і ми йдемо розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня. Усі, хто хоче – приєднуйтесь. Треба закінчувати з цим неподобством".

В 21.00 на каналах, близьких до ПВК «Вагнер», з'явилося відео наслідків удару по табору ПВК. За кадром двоє чоловіків обговорюють, хто міг його завдати, – один каже, що «хохли не доб'ють, це союзнички». На зйомці видно частини тіл і чути стогін поранених. Чи справжнє це відео, невідомо.

Пропагандисти поки що мовчать, як Маргарита Симоньян, або поширюють, як Володимир Соловйов та Ігор Стрєлков-Гіркін, однакові повідомлення про те, що відео з каналу Пригожина про нібито «завдання МО РФ удару по «тилових таборах «ЧВК Вагнер» не відповідають дійсності». Паблік «Повернені на Z війні» опублікував повідомлення, «Господи, зберігай Росію».

Міноборони РФ заперечує, що завдавало ударів по табору ПВК.

Згодом зявились ще два повідомлення від Пригожина:

22:29
"Це не військовий переворот. Це марш справедливості. Наші події не заважають військам".

22:39
"Більшість військових нас палко підтримує. Надходять повідомлення «Дякую, хлопці! Нарешті настане справедливість у армії. Нарешті ви досягнете, щоб нам дали боєприпасів і щоб нас перестали кидати на м'ясо». Щойно надійшла інформація — у ростовському морзі міністр оборони наказав заховати дві тисячі тіл, які там зберігаються, щоб не показувати втрати".

Згодом російські ЗМІ повідомили, що в Москві, Ростові та Краснодарі введено план "Фортеця". Російським центральним ЗМІ заборонено згадувати ім'я Пригожина. 

Також стало відомо, що на трасі Ростов-на-Дону - Воронеж - Москва з'явились блок-пости. Зокрема, BBC News повідомило, блок-пости виставляє фсб за підтримки СОБР. Тим, хто на них чергує, наказано відкривати вогонь "у разі виникнення загрози".

Водночас ФСБ Росії відкрило кримінальну справу проти керівника ПВК «Вагнер» Пригожина - про це повідомляє російське агентство ТАСС у телеграмі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: