Президент України відреагував на динамічні події в росії

НОВИНИ 24.06.2023 Коментарі 0

Глава Української держави Володимир Зеленський опублікував звернення у зв’язку з подіями, що розпочалися сьогодні вночі на росії.

«Кожен, хто обирає шлях зла, – руйнує сам себе. Посилає колони військових знищувати життя іншої країни – та не може втримати їх від втечі та зради, коли життя чинить опір. Тероризує ракетами, а коли їх збивають – принижується, щоби дали «Шахеди». Зневажає людей і кидає на війну сотні тисяч – щоби врешті забарикадуватись у Московській області від тих, кого сам озброїв. Росія довго маскувала пропагандою свою слабкість і дурість свого правління. А тепер хаосу вже стільки, що жодною брехнею його не сховаєш. І все це – одна людина, яка знов і знов лякає 1917 роком, хоча взагалі ні до чого іншого привести не здатна.

Слабкість Росії очевидна. Повномасштабна слабкість. І чим довше Росія триматиме свої війська та найманців на нашій землі, тим більше хаосу, болю і проблем для себе ж потім отримає. Це теж очевидно. Україна здатна захистити Європу від розповзання російського зла і хаосу.

Зберігаємо нашу міцність, єдність та силу. Всі наші командувачі, всі наші воїни знають, що робити. Слава Україні!» - йдеться у тексті.

За останніми даними з різних джерел, підрозділи ПВК «вагнер», очолювані путінським поваром євгєнієм прігожиним, зігнорували заклики та попередження з кремля скласти зброю і рушили на москву. Під їхнім контролем уже Ростов і Воронеж. Збито щонайменше 4 гелікоптери рашистської армії та один військово-транспортний літак АН-24, в якому загинуло щонайменше троє осіб.

Разом із тим у Воронежі російська армія вдарила з гелікоптера по нафтобазі, що спалахнула. Вочевидь, бомбили Воронеж рашисти свідомо, щоби не дати поварові-бунтівнику доступу до великих запасів пального.

Один зі снарядів, невідомо ким випущений, упав на паркувальному місці житлового комплексу біля людей. Ушкоджень зазнала автівка.

У селі Рогачівка Воронезької області розпочалися бої між бійцями «вагнера» та силами російського міноборони. Місцеві жителі поквапом покидають село.

Перед тим імовірно російський гелікоптер знищив вантажівку на трасі біля села Бугаївка Воронезької області. Водій і пасажир загинули. Повідомляються, що проти колон прігожина путін кинув фронтову авіацію.

Тим часом у Ростові місцеві доволі поблажливо ставляться до «вагнерівців» - появилися кадри, як люди приносять бунтарям воду та їжу. До міста вирушили кадирівські головорізи зі спецназу тік-токерів «Ахмат».

Акції на московській біржі впали, а курс долара та євро зріс, відповідно, до понад 90 і 100 рублів.

Путінський режим запроваджує в регіонах зони антитерористичної операції, перекриває основні траси, сповільнює Інтернет і блокує деякі ресурси.

У Свердловській та Брянській областях оголосили режим підвищеної готовності. Місцевій владі надано додаткові повноваження, зокрема щодо евакуації населення.

Про серйозність ситуації свідчить те, що путін телефонував лідерам Казахстану, Узбекистану та Білорусі

Країни належать до ОДКБ, статут якої передбачає взаємну підтримку у подібних випадках. Проте президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв уже заявив, що події на росії - це її внутрішня справа.

Вулиці москви поволі заповнює військова техніка…

Якщо події розгортатимуться такими темпами й надалі, то від «Кієв за трі дня» до «москва за три дні» чекати недовго. Все залежатиме від позиції силовиків – чи захочуть вони гинути за кривавого путіна, а чи погодяться щонайменше не чинити опору. Уже відомо про складання зброї російськими «регулярами» у кількості 180 осіб.

Українські сайти вже почали позначати захоплену на росії «вагнерівцями» територію як українську.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: