Працівники Інституту Східноєвропейських Досліджень зібрали кошти для Залучанського будинку-інтернату

НОВИНИ 28.01.2019 Коментарі 0

12-й Форум Європа-Україна, який відбувся 24-25 січня 2019 року у підкарпатському Жешуві, запам’ятався не лише перемовинами високопосадовців України та Польщі. У програмі Форуму було також багато невеликих заходів, які подеколи викликали приємне здивування. Одним із таким, можна без сумніву назвати благочинну акцію Інституту східноєвропейських досліджень (Варшава).

30 працівників Інституту протягом двох місяців відмовилися від використання громадського та приватного транспорту. За цей час вони пройшли та пробігли 5290 кілометрів. За домовленістю із керівництвом, їх переміщення фіксувалось за допомогою трекерів, а за кожен зафіксований кілометр адміністрація Інституту та організатори Форуму нарахували їм по 2 злотих.

Зібрані кошти, було вирішено призначити на благодійність. 25 січня Зигмунт Бердиховський, голова програмної ради Форуму, вручив сертифікат на 11 тисяч злотих керівнику Залучанського дитячого будинку-інтернаті Сухолиткому Миколі Васильовичу.

Нагадаємо, що український заклад, якому польські меценати передали кошти знаходиться у селищі Залуччя - Долішнє Снятинського району Івано-Франківської області. Тут проживають діти та молоді люди з особливими потребами– обмеженими розумовими та фізичними можливостями. Це – сироти або діти, позбавлені батьківського піклування. Всі вихованці цього закладу мають розумову відсталість та/або психічні розлади, значна частина вихованців має складні фізичні вади, не може самостійно пересуватися й обслуговуватись.

Неймовірний приклад. Браво!

Юрій Кміть
ІА «Західний інформаційний фронт»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: