«Повідом про депортованих дітей з України!» – запущено нову інформкампанію

НОВИНИ 28.09.2023 Коментарі 0

Замотивувати росіянців і білорусів надавати інформацію про депортованих до російської федерації українських дітей має на меті інформаційна кампанія «Знаєш – скажи». Таким чином Україна намагається боротися із примусовим вивезенням українських дітей до країни-загарбника і сприятиме їх поверненню додому.

«Зараз діти розпорошені по всій росії, і збирати дані про них на території країни-агресорки спеціалізованим українським чи міжнародним організаціям украй складно», - зазначено в повідомленні Офісу Президента України. Тож для тих, хто перебуває на території рф і володіє інформацією про депортованих дітей, створено можливість повідомити про них Україну.

Охочим пропонують зробити це за допомогою окремого ТГ-каналу або через електронну форму. Отриману інформацію українська сторона планує спрямовувати правоохоронцям і міжнародним установам, які займаються поверненням дітей в Україну.

«Якщо ви перебуваєте на території росії чи білорусі і помітили, що у ваших сусідів, знайомих чи в соціальній установі живе дитина, викрадена з України, повідомте нам про це. Ми гарантуємо анонімність! Передати інформацію про українську дитину можна одним із способів: через Telegram-канал «Я тут» @ia_tuut або заповнивши наведену нижче електронну форму».

Інформаційну кампанію реалізує телеканал FREEДОМ у партнерстві з радницею-уповноваженою Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації і Ювенальною поліцією України.

«Не маємо права чекати, коли ці діти виростуть. У нас немає часу зволікати, поки росіяни відбирають у наших дітей національність і походження. Ми не будемо сподіватися на появу нових механізмів, а шукатимемо власні дієві шляхи для повернення дітей», - пояснила уповноважена президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар'я Герасимчук.

Українська сторона наразі офіційно підтвердила понад 19,5 тисяч випадків примусової депортації росією українських дітей.

До слова, у квітні цього року ПАРЄ ухвалила резолюцію про те, що депортація дітей з України є елементом геноциду.

«Факти депортації російською владою дітей з України та їхня насильницька «русифікація» є елементами злочину геноциду. Діти мають бути невідкладно повернені їхнім рідним, а особи, які вчинили ці злочини, повинні бути притягнуті до відповідальності», - йдеться у документі.

Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи також переконані, що депортація росією мирних жителів і дітей має на меті знищити ідентичність українського народу. І до цього злочину причетний не лише президент ліліпутін, а й білоруський правитель лукашенко. Тож ПАРЄ закликала країни-учасниці Римського статуту виконати ордер на арешт виданий Міжнародним кримінальним судом щодо рашистського президента й уповноваженої з прав дитини рф марії львової-бєлової.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: