«Поширюють чутки про мир, але думають про війну», - керівник естонської розвідки про рашистів

НОВИНИ 14.02.2024 Коментарі 0

росія намагається поширювати на Заході чутки про можливий мир у війні проти України, але насправді вона бачить свою агресію тривалою. І готова її продовжувати стільки, скільки буде їй потрібно.

Про це керівник Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін заявив в інтерв’ю естонському каналу ETV.

На думку розвідника, московія не досягла своїх цілей у війні з Україною, але й не змінила їх.

«Ми живемо поруч із дуже злою державою, яка веде завойовницьку війну проти свого сусіда, і чиї амбіції більші, ніж просто завоювання України – вони спрямовані на зміну всього європейського порядку безпеки. В останні два роки ми бачимо, як ведеться війна. На щастя, мети не було досягнуто, але ми також бачимо, що їхні цілі – політичне і військове поневолення України – не змінилися», - зазначив Розін.

За словами глави естонської зовнішньої розвідки, рф готова продовжувати війну стільки, скільки буде потрібно. При цьому москва поширює на Захід чутки про те, що вона нібито зацікавлена у мирі.

Іншим напрямком дій рф є підрив і припинення допомоги Україні з боку Заходу.

«Ми бачимо, що є різні люди, якими росія намагається маніпулювати як інформаційними агентами або агентами впливу на Заході. І цей наратив про мир – дуже поширена тема, яку продавлюють. Про нього Заходу розповідають різні російські аналітики, які ще можуть подорожувати, академіки і так далі. Таких розмов про мир дуже багато», - зазначив Розін.

За його оцінкою, розмови про мир подобаються західному суспільству. Однак не варто обманювати себе цими заявами.

«У будь-якому разі, кремль розглядає цей конфлікт з Україною як тривалий. Невелике перемир'я, яке нібито заморозить цей конфлікт, не покладе йому кінця. Це дасть росії час зібратися з силами, а потім війна продовжиться в тому ж дусі. Ці розмови про мир – це скоріше те, про що можна говорити із Заходом. За оцінкою росіян, західне суспільство дуже сприйнятливе до такого роду розмов», - пояснив він.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: