Польські перевізники розпочали блокаду кордону

НОВИНИ 06.11.2023 Коментарі 0

На трьох пунктах пропуску на польсько-українському кордоні польські перевізники заблокували рух вантажівок 6 листопада. Вони вимагають, зокрема, повернути необхідність отримання дозволів для українських транспортних фірм і скоротити їх кількість до рівня, що існував до росіянського вторгнення. А також наполягають, щоби полякам не треба було ставати в е-чергу в Україні.

Останній пункт, за словами польських перевізників, призводить до того, що їм подекуди доводиться жити в машинах по два тижні.

Кордон у пунктах пропуску «Гребенне-Рава-Руська», «Корчова-Краківець» та «Дорогуськ-Ягодин» обіцяють перекривати цілодобово. Перевізники кажуть, що мають дозвіл на проведення пікету аж до 3 січня. Їхній страйк підтримала й антиукраїнська партія «Конфедерація», яка потрапила до нового парламенту.

Водіїв легкових автомобілів, автобусів та транспортних засобів, які перевозять живих тварин, а також гуманітарну та військову допомогу обіцяють пропускати.

У Держприкордонслужбі України вже попередили, що рух вантажного транспорту у напрямку трьох згаданих пунктів пропуску ускладнений. Труднощі можливі як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд.

«Організатори протесту планують пропускати по одному вантажному автомобілю на годину, а також вантажівки з вантажами безпекового, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються тощо», – йдеться в повідомленні.

Після початку повномасштабної війни з РФ Євросоюз пішов на безпрецедентні кроки для підтримки української економіки і на рік скасував необхідність отримання українцями згаданих дозволів. А влітку цього року ЄС продовжив дію цієї норми до червня 2024 року. Тепер польські перевізники вимагають скасувати цю пільгу у принципі та повернути стару дозвільну систему.

Про наміри польських перевізників блокувати кордон ЗІФ уже писав минулого тижня. Київ планує обговорювати це питання не лише з владою Польщі, а й із Єврокомісією.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: