Польща підтримує Малоросію: Новий міф Москви

РОЗСЛІДУВАННЯ 30.07.2017 Коментарі 1

28 липня 2017 року російські ЗМІ, які покликані підтримувати інформаційну агресію нашого східного сусіда, якому постійно потрібно шукати «угнетенных русскоязычных» у суміжних країнах та їх рятувати артобстрілами та «зеленими чоловічками», вийшли на новий рівень дезінформаційної кампанії.

Очевидно «розп’яті та зґвалтовані бандерівцями і правосєками» вже не цікавлять їх аудиторію, і вони чимдалі  активніше залучають до інформаційного пресингу пряму брехню про нібито підтримку терористичних анклавів «ДНР/ЛНР» з боку європейських країн.

Вчергове їх ціллю стала Республіка Польща, яка за твердженнями ІА «Федеральное агентство новостей» - «інформаційно просуває концепцію Малоросії»

Отож, що вигадали цього разу російські дезінформатори


"Польша продвигает Малороссию

На днях в Луганске журналисты одного из украинских интернет-изданий провели опрос горожан об их отношении к инициативе создания Малороссии и объединения ДНР и ЛНР в единое государство. Подавляющее большинство опрошенных высказались «за» объединение обеих республик под единым началом.

Отметим интересный факт. Проведение такого опроса украинскими журналистами стало возможно в результате финансирования за счет средств польской программы сотрудничества для развития министерства иностранных дел Польши и правительства Канады. Зачем Польше информационно «проталкивать» концепцию Малороссии — еще предстоит выяснить.

Хотя, понимая исторические претензии Польшы на часть территорий западной Украины, можно предположить, что через почти незаметную систему грантов украинским СМИ поляки способствуют созданию прецедента на территории Украины, связанного с изменением границ и формата существующего государства. Цель — реализация своих территориальных амбиций в будущем."


На відміну від попереднього фейку (вірніше від його  чергового вкидання в український медіапростір) в якому російські пропагандисти «приписали» керівництву МЗС РП інформацію про те,  що «жоден українець, який брав участь в конфлікті на Донбасі на будь-якій із сторін, не перетне кордон з Польщею після 11 червня», цього разу московські дезінформатори пішли значно далі. Вони фактично звинуватили Польщу у тому, що «через почти незаметную систему грантов украинским СМИ поляки способствуют созданию прецедента на территории Украины, связанного с изменением границ и формата существующего государства. Цель — реализация своих территориальных амбиций в будущем».

Тобто доволі потужний російський медіаресурс напряму вказує на те, що польською владою здійснюється цілеспрямоване просування «Малоросії», утопічної ідеї озвученої лідером терористів О.Захарченко, від якої навіть інший псевдолідер І.Плотницький відхрестився. При чому, як вказується у публікації, чомусь опитування стосувалось не факту потреби чи доцільності існування цих терористичних формацій, а їх міфічного об’єднання.

Про те, що брехня ховається за розмитими формулюваннями без дат та прив’язок до ЗМІ – «На днях в Луганске журналисты одного из украинских интернет-изданий», вочевидь не слід нагадувати.

При цьому як стверджують російські «горе-інформатори» виявляється існує «польская программа сотрудничества для развития министерства иностранных дел Польши и правительства Канады», яка вже в наступному абзаці перетворюється у «почти незаметную систему грантов украинским СМИ».

Проте, за класикою гібридної війни головне не те, що перше написали, а які будуть похідні матеріали!

І тут вже все набагато пряміше.

«Польша заинтересована в создании Малороссии» - ось така новина з’являється через кілька годин після першого вкиду через ІА «Федеральное агентство новостей» на шпальтах іншого російського інтернет-видання «Ермак Инфо» (http://www.ermakinfo.ru/,  http://ермак-инфо.рф).   І тут вже маючи простір для фантазії автори видають, що «За опросом, показавшим позитивное отношение жителей Луганска к проекту Малороссия, стоит Польша».

 

І це ймовірно не кінець історії!

Не важко передбачити за кілька днів чергові пропагандистські телешоу «на всєх каналах страни», в яких російські «політичні експерти» наввипередки будуть, плюючись слиною, раз за разом вказувати на те, що мовляв «навіть країни ЄС, вже підтримують Малоросію», будуть вчергове апелювати до нібито існуючих територіальних амбіцій Польщі та інших країн ЄС, що межують з Україною.

Це ж, в свою чергу, неодмінно буде прийнято на віру багатьма українцями, які з обуренням будуть в черговий раз вимагати «розібратись із підступними поляками», вимагати від українських спецслужб знайти та знищити «почти незаметную систему грантов украинским СМИ», якими нібито європейські країни, зокрема Республіка Польща (чомусь при підтримці Канади?) «способствуют созданию прецедента на территории Украины, связанного с изменением границ и формата существующего государства».

Не виключена поява цього матеріалу у вже більш «експертному форматі» і на шпальтах українських ЗМІ, при цьому маловідомі експерти ймовірно будуть робити гучні заяви, що мовляв «всі в Україні говорять про загрозу зі сходу, а тут треба із заходу ворогів чекати»…

Очевидно, що Польщу, як і більшість держав в ЄС цікавить питання потенційних сценаріїв розвитку подій на сході України, цікавить питання життєспроможності псевдоутворень на окупованих Росією територіях України. Впевнені, що аналогічний інтерес мають і в Україні не лише ЗМІ, а й відповідні органи влади та силові структури.

Але, як бачимо, цинічна брехня російських ЗМІ, в черговий раз може стати підґрунтям, для чергових інформаційних провокацій

Тому ймовірно було б дуже доречно щоб превентивно відреагували не неї польські політики чи представники польських дипломатичних установ в Україні. Оскільки очевидно, що офіційне спростування цієї закладеної «інформаційної бомби» може не лише звести нанівець намагання російських дезінформаторів, а й не допустити нового витка напруження в українсько-польських відносинах.

​​​​​​Аналітична група Інформаційного агентства  
«ГО «ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Петро
2021-02-18 18:18:11

Усе це не дивно! Бо так є століттями, від часів зради Хмельницького і гетьманського оточення. Манкуртів вистачає... Читайте "Хто і як нищив українську історичну пам’ять?" - https://davniaistoriia.blogspot.com/2017/09/khto-i-yak-nyshchyv-ukrainsku.html

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: