Польща купила 96 ударних гелікоптерів AH-64E Apache – за 10 млрд доларів

НОВИНИ 13.08.2024 Коментарі 0

Глава Міністерства національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш підписав контракт на постачання 96 ударних гелікоптерів AH-64E Apache з матеріально-технічним і навчальним пакетом для Війська Польського. 

Про це повідомило RMF24.

Машини отримає 1-ша авіабригада Сухопутних військ. Гелікоптери Apache замінять застарілі пострадянські вертольоти Мі-24. Перший гвинтокрил Apache надійде 2028 року.

AH-64E Apache — це американські ударні вертольоти, які вважаються одними з найкращих у світі.

Перші польські пілоти вже пройшли навчання на американських вертольотах. Перш ніж до Польщі надійдуть перші одиниці, польська армія отримає кілька одиниць в оренду від американців.

Владислав Косіняк-Камиш підкреслив, що завдяки 96 ударним вертольотам вартістю 10 мільярдів доларів Польща матиме найбільше таких машин, ніж будь-хто за межами США.

Крім армії США, ці машини мають Велика Британія, Ізраїль, Південна Корея та Австралія.

Глава Міноборони підкреслив, що ударні гелікоптери Apache є незамінним доповненням бронетехніки також на базі американських танків Abrams. Він також зазначив, що згода Конгресу США на закупівлю таких машин з обладнанням і навчальним пакетом є чудовим доказом довіри, яку Польща має у Сполучених Штатах.

Фото – ударний гелікоптер AH-64E Apache представлений на церемонії підписання контракту в Іновроцлаві/ Титус Жмієвський / ПАП

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: