Польща, Румунія, Болгарія, Угорщина і Словаччина за продовження заборони імпорту з України

Економіка 19.07.2023 Коментарі 0

Польща, Румунія, Болгарія, Угорщина і Словаччина звернуться до Європейського Союзу з проханням продовжити заборону імпорту сільгосппродукції з України після 15 вересня, аби уникнути серйозних порушень на ринку.

Про це пише у середу, 19 липня, Reuters із посиланням на міністра сільського господарства Угорщини Іштвана Надя, повідомила Німецька хвиля.

Дорогою у Варшаву він заявив журналістам, що країни проситимуть, щоби заборона на імпорт української пшениці, кукурудзи, ріпака та насіння соняшника поки залишалася чинною.

Однак, за його словами, держави також обговорюватимуть варіант, за якого могли б індивідуально просити ЄС додати продукти до списку заборонених до імпорту.

Після окупації РФ українських чорноморських портів Київ зіткнувся з труднощами вивезення агротоварів на світовий ринок морським шляхом. Тоді ЄС спростив експорт через свою територію, зокрема, знявши тарифи.

У березні Єврокомісія оголосила про перший пакет допомоги на суму 56 мільйонів євро для польських, румунських та болгарських фермерів, які потерпають від перенасичення українськими товарами. У квітні ЄК запропонувала виділити п'ятьом країнам другий пакет допомоги обсягом 100 мільйонів євро.

Попри це, Польща, Угорщина, Словаччина та Болгарія в односторонньому порядку запровадили тимчасову заборону на імпорт української продукції. Тоді ЄК запровадила заходи щодо обмеження торгівлі українськими товарами, такими як пшениця, кукурудза, ріпак та насіння соняшника, у Болгарії, Угорщині, Польщі, Румунії та Словаччині до 15 вересня.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: