Політтехнологи кримського гауляйтера отримали підозри від СБУ

НОВИНИ 07.03.2024 Коментарі 0

За організацію кремлівських рупорів пропаганди на території тимчасово окупованого Криму підозри від Служби безпеки України оголошено соратникам гауляйтера аксьонова – сергієві веселовському та сергієві юхіну.

За вказівкою гауляйтера сергія аксьонова вони організували «філії» центральних рупорів кремля на території півострова: зокрема, інформагенцію «південно-східний фронт» і онлайн-портал «Крим 24».

Ці медіаресурси поширюють російську пропаганду, виправдовують збройну агресію рф і заперечують воєнні злочини рашистів. Причому юхін неодноразово брав участь у ворожих ефірах і закликав до фізичного знищення українців і захоплення всієї території України, повідомила пресслужба СБУ.

Обидвоє фігурантів підтримали російських загарбників ще під час захоплення Криму, коли під виглядом громадських діячів брали участь в організації проросійських масових заходів на території півострова.

Слідчі СБУ заочно повідомили веселовському та юхіну про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
▪️ ⁠ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
▪️ ⁠ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Дії Юхіна додатково кваліфіковано за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (геноцид).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: