Політичні убивства та замахи, вчинені у Львові – у книзі «Львівські замахи»

НОВИНИ 31.05.2023 Коментарі 0

30 травня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася презентація книги доцента кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Андрія Козицького «Львівські замахи». Захід провели з ініціативи Історичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка. У презентації взяли участь науковці і студенти цього навчального закладу, а також НУ «Львівська політехніка».

Про це повідомлено у ФБ на сторінці Каменяр Інформаційно-аналітичний часопис.

«Ми не схвалюємо замахів, ми їх не засуджуємо, ми просто про них маємо пам’ятати, оскільки лейтмотивом моєї книги є те, що особлива ситуація Львова і Галичини в сучасному світі є наслідком того, що галичани, львів’яни, українці чинили опір. Чинити опір – це завжди виправдано і ми зараз перебуваємо на тому етапі, коли ми в державному сенсі на найвищому національному рівні чинимо опір неспровокованій російської агресії», - наголошує автор, підкреслюючи, що власне ці події пов’язують в одне ціле книгу із сьогоденням.

Додамо, що книга «Львівські замахи» присвячена історії політичних убивств та замахів, вчинених у Львові у середині ХІХ – першій половині ХХ століття. На основі документів, спогадів та пресових публікацій автор детально окреслив здійснені у місті замахи на Анджея Потоцького, Юзефа Пілсудського, Станіслава Собінського, Івана Бабія, Отто Бауера, Гавриїла Костельника, Ярослава Галана та ін.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: