Питна вода для півдня України: уряд дав 1,5 млрд грн на нові водогони

НОВИНИ 06.06.2023 Коментарі 0

Уряд на позачерговому засіданні ухвалив низку рішень, спрямованих на забезпечення питною водою населення на півдні України. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Зокрема, виділено 1,5 млрд грн для будівництва нових магістральних водогонів, інформує Урядовий портал.

«Це будуть водогони Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця – Томаківка. Це потрібно, аби забезпечити Кривий Ріг, Нікополь та Марганець питною водою. Роботи почнуться просто зараз, щоб не втрачати дорогоцінний час. Відповідальним за реалізацію проектів буде Держагентство з відновлення», - зазначив прем’єр-міністр.

Уряд також виділив Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Дніпропетровській областям майже 846 млн грн на забезпечення потреб регіонів у питній воді.

Раніше, 6 червня, Кабінет Міністрів виділив 120 млн грн Державному агентству водних ресурсів для сталого забезпечення жителів Миколаєва питною водою.

За словами Дениса Шмигаля, вода буде подаватися руслом річки Інгулець у спеціальному режимі роботи. Проект дозволить досягнути необхідних показників якості питної води та повернути її подачу в місто.

Фото – органи місцевої влади зі залученням ДСНС проводять евакозаходи в зонах підтоплення / ДСНС 


 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: