Після гарантій від генсека НАТО Президент України оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій

НОВИНИ 30.09.2023 Коментарі 0

Під час першого Міжнародного форуму оборонних індустрій, що відбувся у Києві, підписано понад 20 угод різного рівня між українськими й іноземними компаніями.

Загалом участь у заході взяло 252 оборонні компанії із понад 30-ти країн світу. Про це із посиланням на міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна повідомляє Радіо Свобода.

«Під час форуму Володимир Зеленський оголосив про створення Альянсу оборонних індустрій, до якого можуть приєднатися виробники зброї з усього світу. Базову декларацію альянсу уже підписали 13 «визначних» компаній. Альянс «працюватиме для захисту міжнародного права, націй світу від будь-якої агресії», - йдеться у повідомленні.

Наприклад, як пише Укрінформ, турецька компанія Baykar, що виробляє бойові безпілотники Bayraktar TB2, інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні. А будівництво заводу з виробництва безпілотників планують завершити через півтора року.

Президент України також повідомив про заснування спеціального оборонного фонду для забезпечення додаткових ресурсів щодо воєнного виробництва, створення нових воєнних об’єктів та програм, «які потрібні для оборони та турботи про воїнів».

За словами очільника держави, Україна першою у світі створює флот морських дронів, що «позбавляє російські військові кораблі сенсу і примушує їх ховатися».

Окрім того, в Україні роТакож Україна розпочала виробництво гармат та снарядів за стандартами НАТО.

Потрібно наголосити, що перед Міжнародним форумом оборонних індустрій столицю України з неоголошеними візитами відвідали генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, новий міністр оборони Великої Британії Ґрант Шеппс і міністр оборони Франції Себастьян Лекорню.

«Україна близька до НАТО як ніколи раніше. Українці б’ються за свої сім’ї, своє майбутнє, свою свободу; Москва воює за імперські марення. Тим часом росія зменшується на світовій арені, відрізана від світових ринків, не бере участі в міжнародних самітах і опустилась до намагань отримати зброю у таких режимів, як Іран і Північна Корея» - сказав у четвер, 28 вересня, генеральний секретар НАТО.

Київ Єнс Столтенберг назвав містом, «яке займає особливе місце в серцях вільного світу».

Також він висловив своє бачення щодо досягнення Перемоги та миру в російсько-українській війні:

- Що сильнішою стає Україна, то ближче ми стаємо до закінчення російської агресії… Росія може покласти зброю і припинити цю війну сьогодні; Україна не має такого варіанту. Якщо би Україна здалася, це не означало би миру, це означало би брутальну російську окупацію. Мир за будь-яку ціну не може бути миром загалом. Україні потрібен справедливий та сталий мир, і тому я всіляко вітаю план Президента Зеленського з 10-ти пунктів щодо досягнення цієї мети… Майбутнє України в НАТО. Працюючи разом з вами над вашою підготовкою до такого майбутнього, НАТО стоятиме поряд з Україною так довго, скільки буде потрібно».

Фото - скріншот відео та nato.int

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: