Пійманий на хабарі голова обласної ради вийшов на роботу і проситься на детектор брехні

НОВИНИ 04.07.2023 Коментарі 0

Прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційні скарги на рішення слідчого судді, якими голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської ОВА обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 805 тис. грн застави.

Про це повідомили в САП.

Одразу нагадаємо, що 28 червня Вищий антикорупційний суд розглядав справи голови Тернопільської обласної Михайла Головка та  двох заступників голови Тернопільської ОВА Ігоря Дем’янчука та Ігоря Гайдука. Суд обрав всім підозрюваним запобіжний захід тримання під вартою 60 діб, визначивши розмір застави для кожного з трьох фігурантів у сумі 805 200 грн.

Отже, прокурор не погодився з розміром застави, визначеною слідчим суддею, та у суді апеляційної інстанції, зважаючи на тяжкість злочину, наполягатиме на застосуванні більш суворого запобіжного заходу – тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 13 млн грн для голови Тернопільської облради, 10 млн грн – для першого заступника голови Тернопільської ОВА та 8 млн грн – іншого заступника.

Крім того, оскільки злочин, який інкримінується голові Тернопільської облради, пов'язаний із займаною ним посадою та виконанням службових повноважень, стороною обвинувачення готується клопотання про відсторонення особи від займаної посади.

Разом з тим, повідомляємо, що двоє заступників голови Тернопільської ОВА з березня 2023 року увільнені від виконання своїх посадових обов’язків.

Нагадаємо, 26.06.2023 голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 КК України. 

Також додамо, що голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко після внесення застави повернувся на роботу. 

"Ті звинувачення, які мені інкримінують – неправомірна вигода, так би мовити, в народі хабар. Ніщо інше, як повний маразм, абсурд і провокація. Обласна рада вже майже 2 роки немає жодного відношення до бюджету. Ми не виділяємо жодної копійки. Ми на це жодним чином не впливаємо. Хабар, так званий, чи неправомірна вигода це в тому вигляді, якщо людина дає якісь послуги і за це їй якось розраховуються, чи віддячують. З нашої сторони не було жодних дій. Тому, це ніщо інше, як просто підступна, цинічна провокація", - прокоментував Супільному свою справу сам Михайло Головко.

При цьому він ухилився від відповіді на питання,  що то були за гроші, з якими його затримали. Михайло Головко: "Я не буду коментувати у зв'язку з тим, що йде слідство. Ніякого хабаря не було. Я ніколи не брав хабарів. Я готовий це підтвердити на детекторі брехні".

Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: