ПіС готує великий травневий марш у Варшаві

НОВИНИ 11.03.2024 Коментарі 0

18 травня у Варшаві має відбутися великий марш на підтримку фермерів під орудою опозиційної партії "Право і справедливість". "Ми запланували великий марш у Варшаві 18 травня", - повідомив лідер "ПІС" Ярослав Качинський на зустрічі в селі Снядово. 

Про це повідомляє Polsat News.

"Більшість із вас знає, що фермери підготували проєкт резолюції Сейму, який містить основні вимоги, тобто відмова від Green Deal, блокування імпорту зі Сходу... Ця резолюція лежить у парламентській довгій шухляду", - сказав президент "ПіС".

Ярослав Качинський зазначив, що метою мітингу буде переконати парламентську більшість прийняти резолюцію Сейму щодо Green Deal та ембарго на українське зерно.

Качинський додав, що демонстрація відбудеться, навіть якщо до названої дати буде скасовано Зелену угоду та буде введено ембарго на товари зі Сходу.

Попередній марш ПіС проти чинної влади пройшов 11 січня. Як стверджували присутні на марші, вони вийшли на вулиці, щоб «захистити свободу слова, ЗМІ та демократію».

Додамо, що уряду Дональд Туск ніяк не вдається досягти порозуміння з польськими фермерами. Зокрема, безрезультатно закінчилась і остання зустріч протестувальників і головою польського уряду. Натомість фермери анонсували всепольську акцію, що мала б відбутись 20 березня. 

Нагадаємо, 6 березня, кільканадцять тисяч польських фермерів, до яких долучились, лісівники, мисливці, продставники профспілки "Солідарність", провели у Варшаві акцію протесту.

Розпочалася акція біля офісу прем’єр-міністра Дональда Туска, а потім протестувальники  змінили локацію, взявши в облогу будівлю Сейму. Були спроби  увірватись до парламенту, але вони не увінчались успіхом. Соціальні мережі зарясніли відеорепортажами з розбурханої Варшави. Невдоволені поляки палили шини, шбурляли питарди і каміння, палили фаєри. вмикали сирени. Відбулись сутички між поліцейськими (які застосовували сльозогінний газ) і демострантами (які кидалі у поліцейських усім, що попадало під руки, а здебільшо попадала бруківка).  

Представники "ПІС" вважають, що сутички і безчинства  під час акції протесту фермерів березня були навмисне спровоковані владою.

Також нагадаємо, що  9 лютого фермери у Польщі розпочали загальнонаціональний страйк. Акція протесту мала тривати до 10 березня.

Фото - polsatnews.pl

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: