Пересидіти не вийде: на Львівщині гостей призовного віку облікують військкомати

НОВИНИ 02.03.2022 Коментарі 0

З початку війни Росії проти України понад 26 тисяч чоловіків призовного віку повернулися в Україну з-за кордону, аби вступити до лав територіальної оборони та нашої армії, — повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Водночас у владних органах звернули увагу на те, що чоловікам призовного віку, які прибули на Львівщину не слід вдаватись до хитрощів та уникати постановки на військовий облік.

А саме, усі чоловіки віком від 18 до 60 років, які прибули на Львівщину в період воєнного стану із зони бойових дій та інших населених пунктів, повинні протягом 24-ох годин після прибуття з’явитися у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки області для взяття на військовий облік.

Відповідний наказ видав начальник Львівської обласної воєнної адміністрації 28 лютого Максим Козицький

 "Керівники підприємств, установ, організацій, незалежно від форм власності, інші суб’єкти, що здійснюють розміщення внутрішньо переміщених осіб, повинні забезпечити виконання вказаних вимог, про що невідкладно інформують територіальні центри та районні військові адміністрації", - повідомляє сайт ЛОВА.

На рівні органів місцевого самоврядування також вже проводиться відповідна робота, аби допомогти військовим облікувати гостей призивного віку. Для ІА "Західний інформаційний фронт" ситуацію прокоментував очільник Старосамбірської громади Ігор Трухим:

"Усіх чоловіків віком від 18 до 60 років, які зараз перебувають на території нашої громади, ми скеровуємо до військового комісаріату, де їх беруть на військовий облік. Після цього ми сприяємо їм у поселенні й отриманні допомоги. Є випадки, коли така категорія осіб поселяється у приватний сектор, оминаючи міську раду. У випадку виявлення таких осіб, ми спільно з поліцією "допомагаємо" їм стати на облік у військкомат. Радимо краянам сприяти у такому питанні, адже у випадку необхідності всі чоловіки повинні стати на захист країни!"

Ілюстративне фото: Укрінформ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: