Окупанти посилили репресії проти працівників Запорізької АЕС

НОВИНИ 23.07.2023 Коментарі 0

У тимчасово окупованому місті Енергодар (Запорізька область) окупанти посилили репресії проти працівників ЗАЕС, які відмовляються співпрацювати й укладати контракти з російською окупаційною адміністрацією.

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

"Натомість українці продовжують чинити опір: вони не з'являються на роботу, саботують рішення окупаційної адміністрації тощо. У свою чергу окупанти застосовують до таких працівників психологічний та фізичний примус. Співробітники Росгвардії та ФСБ РФ використовують залякування, погрози, шантаж, б'ють українських фахівців, забирають у них готівку та банківські картки, конфіскують мобільні телефони", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Запорізька атомна електростанція збудова у Запорізькій області, біля колишнього берегу Каховського водосховища, біля неї постало місто Енергодар, де живуть працівники станції. Це найбільша в Європі й третя у світі за сукупною потужністю атомна електростанція. Вона налічує шість атомних енергоблоків по 1 ГВт кожен. ЗАЕС почали будувати у 1981 році, 1995 року був введений в експлуатацію шостий енергоблок. 4 березня 2022 року електростанцію окупували російські війська. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: