Німеччину накрила хвиля російської дезінформації

НОВИНИ 29.08.2023 Коментарі 0

МВС Німеччини відзначає активність росії у поширенні дезінформації, зокрема за допомогою соцмереж. Особливо активно останнім часом для цього застосовують такі платформи, як Телеграм.

«Російські структури, як і раніше, у великому обсязі поширюють дезінформацію. Так само, як і раніше, поширюються відомі наративи й коментуються актуальні теми. При цьому Росія, як і раніше, спирається на складну мережу державних або пов'язаних із державою акторів», - цитує DW слова представника міністерства внутрішніх справ.

Ще рік тому МВС Німеччини висловлювало занепокоєння з приводу фейкових, але автентичного вигляду акаунтів і сайтів німецьких ЗМІ з проросійською дезінформацією про війну проти України. У соцмережах через фейкові акаунти поширюються достовірні на вигляд, проте сфабриковані повідомлення відомих новинних порталів.

При цьому масштаби росіянської дезінформації за останній рік анітрохи не зменшились, наголосили в МВС. Тож німці змушені максимально серйозно ставитись до «загрози іноземного впливу і маніпуляцій» та протистояти їм.

За словами чиновника МВС, ті, хто поширює дезінформацію, прагнуть вплинути на громадську думку в Німеччині, посилити конфлікти в німецькому суспільстві та недовіру до державних інститутів і дій уряду. Також він відзначив помітне посилення рашистської «дези» у Німеччині за останні півтора року – від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: