Одесити вийшли на мітинг проти Зеленського, - свіжа маніпуляція рашапропаганди

НОВИНИ 22.09.2023 Коментарі 0

Новина про такий мітинг рознеслася соцмережами та ТГ-каналами, які спеціалізуються на трансляції кремлівських наративів. Мовляв, президента Зеленського в Одесі ненавидять, тож мешканці вирішили це продемонструвати на акції.

На підтвердження мережею поширюють відео з мітингу, на якому чути, як люди викрикують «Ганьба!».

Насправді ж мітинг, що відбувся в Одесі, був спрямований не проти  українського президента, а містив вимоги скасувати тендери на ремонти, які, на думку громадян, під час війни недоречні. Як зазначають фактчекери проєкту VoxChek, зокрема, йшлося про реконструкцію будівель Київського районного суду і Театру юного глядача. (на них планували витратити 106 і 31 млн. грн відповідно).

Люди вийшли з плакатами «Спочатку ЗСУ, потім усе інше», «депутати, мої податки для ЗСУ». Тобто, відбулася мирна акція, на якій закликали скерувати кошти з тендерів на потреби Сил оборони України.

До речі, аналогічні протести – з вимогами до місцевої влади витрачати гроші насамперед на ЗСУ, а не на якісь локальні ремонти – періодично відбуваються і в інших обласних центрах. Зокрема, у Львові активісти вже кілька разів виходили на пікети під гаслами «Спочатку ЗСУ, потім усе інше», «ЗСУ потрібні дрони, після перемоги будуйте стадіони!», «Наші гроші – на нашу армію!»

Рашисти традиційно маніпулюють та використовують будь-яку нагоду, аби показати нібито наявну нестабільність в країні, а також напруженість і некерованість у регіонах. У цьому випадку вони спотворили контекст зібрання, підмінивши тему протесту. Не виключено, що пропагандисти спробують аналогічним чином використати й протести в інших областях.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: