Нова ціль: ліліпутін поклав око на Польщу?

АНАЛІТИКА 21.07.2023 Коментарі 0

Під час останнього відеозасідання з постійними членами радбезу ліліпутін чомусь найчастіше згадував… Польщу. При чому як в історичному контексті, так і щодо майбутнього України – як його уявляє собі кремль. Наразі це більше схоже на хворі фантазії, але ж ніхто достеменно не знає, що у хворого кремлівського карлика відбувається в голові…

Нашим найближчим західним сусідам регулярно дістається від ліліпутіна – здебільшого, за «оголтєлую русофобію». А тут бункерний дід ще й поліз в улюблені історичні хащі, де традиційно усе перекрутив.

У своїй промові на рашистському радбезі ліліпутін згадав інформацію про те, що нібито обговорюється створення польсько-литовсько-українського з’єднання, побачив у цьому «загрозу окупації Західної України» та заявив, що це «не буде чимось новим», пригадавши низку подій XX сторіччя.

«Хочу нагадати про те, чим закінчилася для Польщі така агресивна політика. Закінчилася вона трагедією 1939 року, коли Польщу західні союзники покинули на поталу німецькій воєнній машині і вона фактично втратила свою незалежність і суверенітет, які відновила величезною мірою завдяки СРСР. І саме завдяки Радянському Союзу, завдяки позиції Сталіна Польща отримала значні землі на Заході, землі Німеччини. Це саме так, західні території сучасної Польщі – це подарунок Сталіна полякам», – заявив бункерний дід. 

Водночас, за його словами, плани Заходу щодо створення польсько-литовсько-українських формувань несуть за собою одну мету – окупацію території України.

Йому підтакував і голова служби зовнішньої розвідки – ще один великий фантазер сєргєй наришкін. Так, за його словами, Польща планує встановити контроль над західними територіями України шляхом введення туди своїх військових формувань. Зокрема, йдеться про західну ініціативу щодо створення польсько-литовсько-українських загонів.

«Українського гарматного м'яса Заходу вже не вистачає, замислюються про литовців і поляків», - прокоментував ліліпутін. Він погодився з тезою глави розвідки, заявивши, що єдина мета створення таких формувань – окупація території України. Й додав, що Польща нібито розраховує сформувати якусь коаліцію «під парасолькою НАТО», безпосередньо втрутитися і «відірвати жирніший шматок» в Україні. Тож він доручає наришкіну відслідковувати плани Польщі щодо України: «сергєй євгєньєвіч (наришкін), сподіваюся, що ваша служба, так само, як і інші наші спеціальні служби, уважно стежитимуть за розвитком подій», - бовкнув ліліпутін.

Окрім того, ліліпутін спробував традиційно усіх залякати, висловившись про наслідки «можливої агресії» проти Білорусі:

«Щодо політики українського режиму, то це його справа. Хочуть, як це водиться у зрадників, щось здати, продати, чимось розплатитися з господарями – це їхня справа. Ми в це втручатися не будемо. Але щодо Білорусі, то це частина союзної держави. І розв'язування агресії проти Білорусі означатиме агресію проти рф», - заявив кремлівський карлик. Він ще й додав, що на агресивні дії «буде дана відповідь усіма засобами, які є в росії».

Останнім часом помітно почастішали звинувачення Польщі в агресивних намірах з боку як москви, так і Мінська – звідти неодноразово заявляли, буцім Варшава нібито загрожує територіальній цілісності України. А тепер ще й підтягнула війська до кордону із Білоруссю (що насправді спровоковано розгортанням сил «вагнерівців» у Брестській області, яка межує як з Україною, так і з Польщею).

Раніше спікер держдуми рф також заявиляв, що Польщу треба покарати за «зраду історичної пам'яті» щодо визволення Радянським Союзом під час ІІ світової війни. Тоді прем’єр Польщі Матеуш Моравецький назвав це «типовою пропагандою».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: