Неанонсований візит президента Республіки Корея: підсумки

НОВИНИ 15.07.2023 Коментарі 0

У суботу, 15 липня, Україну відвідав президент Республіки Корея Юн Сок Йоль разом із дружиною. Високий гість анонсував допомогу Україні на суму 150 мільйонів доларів США. Це на 50 мільйонів більше, ніж попередній пакет. Фінансування спрямують головно на відновлення освіти та військову підтримку.

ТГ-канал Президента України повідомив також, що очільник Кореї сьогодні відвідав Бучу й Ірпінь, де «на власні очі бачив наслідки російської окупації».

«Але ж Буча й Ірпінь – лише два з тисяч українських міст, які зазнали ударів російського терору. Масштаб принесених Росією страждань і руйнувань – колосальний. Отже, колосальним має бути і масштаб глобальної співпраці для того, щоби повернути безпеку та гарантувати стабільний мир», - йдеться у тексті.

Володимир Зеленський нагадав, що декілька мільйонів українців перебувають на окупованій території. Частина з них силою депортована в росію.

«Для нас дуже важливо повернути їх усіх на свободу, додому, в Україну. Знов обʼєднати родини, розділені війною. Розділення – це одне із найстрашнішого, що несе війна. Ми маємо знов дати можливість всім українським дітям жити у безпеці, без війни, знущань і насильства», - зазначено в повідомленні.

Глава України також подякував президентові Кореї, його 50-річній дружині Кім Кон Хі та всьому народу «за підтримку наших зусиль заради миру та безпеки наших людей, заради повернення українських дітей, вкрадених Росією, за ваші нові ініціативи фінансової, технічної та гуманітарної підтримки України».

«Під час цього візиту – першого в історії наших відносин – ми обговорюємо все те, що важливо для нормального і безпечного життя людей, для міжнародного порядку, заснованого на правилах. Повернення депортованих дорослих і дітей, реалізація #ФормулаМиру та підготовка Глобального саміту миру, продовольча й енергетична безпека та економічна співпраця... Впевнений, що разом ми дамо більше сили нашим народам і глобальним позиціям України та Республіки Корея», - сказав Президент України.

З повним звітом про перебування корейської делегації в Україні можна ознайомитися на сайті Президента України.

Фото – ТГ-канал Україна Online

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: