Назвали кількість білорусів, які покинули батьківщину

НОВИНИ 25.05.2023 Коментарі 0

Протягом 2021-2022 років до країн Європейського Союзу на постійне місцеперебування виїхало від 143 до майже 172 тисяч громадян Білорусі. Такі цифри наводить дослідницький центр BEROC.

За даними Центру, в Польщу за два останніх роки переїхало до майже 112 тисяч осіб. Кількість емігрантів з білорусі до Литви у 2021–2022 роках коливається в межах 25,4 – 37,9 тисячі осіб.

В інші країни ЄС протягом вищезазначеного часового періоду могли прибути на постійне проживання близько 21,5 тисячі білорусів. 

Кількість мігрантів до інших країн Євросоюзу, можливо, перерахують у бік збільшення після оприлюднення еміграційних статистичних даних за 2022 рік.

Окрім зазначених країн ЄС, білоруси емігрували також у Грузію, Узбекистан, інші країни колишнього СРСР, держави Азії, Північної та Латинської Америки.

«Кількість людей, які залишили країну, можна порівняти із загальною чисельністю населення міста Барановичі, якщо порівнювати по верхньому кордоні діапазону, і перевищує населення всього оршанського району Білорусі, якщо порівнювати по нижньому кордоні діапазону», - йдеться в дослідженні.

Фото – grodnonews.by

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: