Наслідки російської масованої атаки з повітря по Україні

НОВИНИ 08.01.2024 Коментарі 0

У ніч на 8 січня рашисти завдали масованого удару по Україні. Застосували крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети й ударні дрони. Усього – 59 засобів повітряного нападу. Ворог атакував різні регіони України. Балістику застосував по Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Хмельницькій областях. Українська ППО знищила усі "шахеди" та 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, росіяни застосували:

- 8 "шахедів" із району Приморсько-Ахтарська (рф).;
- 7 зенітних керованих ракет С-300/С-400 з Бєлгородської обл. (рф);
- 4 аеробалістичних ракети Х-47М2 "Кинджал" з чотирьох літаків МіГ-31К (район пуску – Рязань, Тамбов);
- 24 крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із 11-ти стратегічних бомбардувальників Ту-95МС (район пусків – Енгельс (рф);
- 8 крилатих ракет Х-22 із бомбардувальників Ту-22М3 із Бєлгородської обл. (рф).;
- 6 балістичних ракет "Іскандер-М" із районів Джанкой, Чауда – Крим;
- 2 керовані авіаційні ракети Х-31П з літаків тактичної авіації (район пусків – Бєлгородська обл. (рф)).

Атаковано об’єкти критичної інфраструктури, промислові цивільні та військові об’єкти. У повідомленні зазначено, що "не всі ворожі ракети, які не вдалося збити, досягнули своїх цілей".

У Кривому Розі, за попередньою інформацією, одна людина (жінка 62 роки) загинула. Іще троє легко поранені, повідомив тамтешній керівник військової адміністрації Олександр Вілкул.

Руїни будинку у Криворізькому районі, під якими загинула 62-річна жінка. (фото – ТГ-канал "СВОЇ | Кривий Ріг")

У місті вибито приблизно 300 вікон у двох лікарнях. Найгірше те, що засклити за мінусової температури будівлі неможливо – потріскає скло. Також пошкоджено приблизно 20 приватних будинків і понад 200 багатоквартирних, 3 школи. Зруйновано і торговельний центр. 

Воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко вважає, що росіяни "цинічно та з маніакальною витримкою накопичували боєкомплект і планували найвищою мірою синхронізовані удари перед Новим роком, на Новий рік та після Нового року".

А сьогодні вони завдали удару на Різдво, яке святкують раби осатанілого очільника російської православної церкви кіріла. 

"Відразу зазначу, що цей удар укотре підтверджує, що Росія завдає їх у рамках не тільки ураження якихось цілей, а передовсім як елемент терору. Святкового терору... "Різдвяний" терор. Зайві докази того, з якими нікчемами ми воюємо", - зазначив Олександр Коваленко.

Також він додав, що росія завдала удару через 5 днів після масованої атаки 2 січня:

- Це повністю вписується в терміни підготовки носіїв до нової хвилі ударів за наявності достатнього боєкомплекту, в чому сумнівів бути не може. В даний час, накопичений за другу половину 2023 року боєкомплект ракет у росіян не вичерпаний, за винятком дефіциту 9М723, що дедалі гостріше стає, що змушує росію шукати їм заміну у КНДР.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: