Нардеп від "Слуги народу" подав заяву правоохоронцям на Кабмін Шмигаля

Економіка 10.10.2023 Коментарі 0

Голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики ВРУ Данило Гетьманцев подав заяву до правоохоронних органів на Кабінет міністрів.

Про це Данило Гетьманцева повідомив у телеграмі.

Зокрема, у повідомленні сказано: "Верховною Радою ще в лютому місяці цього року було прийнято Закон України # 2957- ІХ,  який покликаний унеможливити схеми із заниження митної вартості сировинних товарів (наприклад, металобрухту, насіння соняшнику, тощо), що експортуються з України, та зменшення розміру вивізного мита, що підлягає сплаті.

За узгодженою позицією з Мінекономіки (яке є відповідальним за розробку підзаконки) було визначено, що Закон буде введений в дію лише з першого числа другого місяця, наступного за місяцем набрання ним чинності, для того, щоб Уряд встиг розробити відповідні підзаконні акти.

Разом з цим, пройшло вже сім місяців, з дня введення Закону в дію, а "віз і нині там".

Уряд до цього часу так і не спромігся прийняти прості підзаконні акти, чим вочевидь сприяє продовженню існування схем щодо заниження вивізного мита під час експорту товарів.

У кожної проблеми є прізвище. Тому хочу запитати в шановних урядовців, хто конкретно понесе кримінальну відповідальність за завдані збитки Державі у війну та відшкодує їх?

Звертаюся із заявою до правоохоронців".

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: