Найвідоміший «мисливець за нацистами» розслідуватиме злочини рашистів в Україні

НОВИНИ 22.06.2022 Коментарі 0

Спеціальну групу з розслідування воєнних злочинів в Україні очолить працівник міністерства юстиції США Елі Розенбаум (на фото праворуч). Його вважають найвідомішим американським «мисливцем за нацистами».

Про створення спецгрупи з розслідувань воєнних злочинів повідомив міністр юстиції та генеральний прокурор США Меррік Ґарленд під час свого перебування в Україні.

«Військовим злочинцям ніде не втекти. Міністерство юстиції США використовуватиме всі можливості для притягнення до відповідальності тих, хто вчиняє військові злочини й інші злочини в Україні, - цитує пана Ґарленда «Настоящее время».

Елі Розенбаум очолював управління спеціальних розслідувань мін'юсту США з 1994 до 2010 року. У тому числі він шукав і депортував нацистських військових злочинців, а також домагався позбавлення їхнього американського громадянства. На його рахунку, за словами британського історика Ґая Уолтерза, понад 100 викритих нацистів.

Меррік Ґарленд під час свого неафішованого візиту в Україну зустрівся, за інформацією «Голосу Америки», неподалік Львова із генеральною прокуроркою Іриною Венедиктовою.

«Я перебуваю тут, щоби висловити непохитну підтримку народу України з боку США у ситуації нічим не спровокованого та такого, що не має виправдання, російського вторгнення, - сказав журналістам Ґарланд. - Сполучені Штати надсилають недвозначний сигнал. Втекти ніде. Ми будемо – ми і наші партнери використовуватимемо всі наявні кошти, щоби переконатися, що ті, хто несе відповідальність за ці злочини, відповідатимуть за них».

За його словами, США та весь світ бачили безліч жахіть, звірств і смертей унаслідок російського вторгнення в Україну.

Як нагадує «Голос Америки», мін'юст створив робочу групу, що арештовує яхти й інші предмети розкоші російських олігархів. Минулого тижня США заарештували супер'яхту російського олігарха Сулеймана Керимова.

За інформацією «НВ», США також планують відправити в Україну експерта з боротьби з корупцією та відмиванням грошей. Два інших американських спеціалісти працюватимуть у Європі та на Близькому Сході. Вони допомагатимуть боротися зі спробами росії обійти санкції, а також шукати та заарештовувати активи російських олігархів, які підпали під обмеження.

Ірина Венедиктова назвала допомогу США «дуже важливою» з огляду на дуже сильних ворогів, яким доводиться протистояти Україні.

В Україні розслідують понад 16 тисяч кримінальних справ. Підозрювані – як рядові військовослужбовці, так і високопосадовці, політики, медійні персони. За словами генеральної прокурорки України Ірини Венедиктової, зараз вони перебувають у Росії, тож до них застосують спеціальний механізм заочних розслідувань.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: