Найбільші інформаційні виклики цієї війни

НОВИНИ 16.07.2023 Коментарі 0

"Ми першопроходці абсолютно нової якості інформаційної війни. Ніде в підручниках чи на тренінгах до такого не готували". 

Про це у телеграмі пише заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"Найбільший інформаційний виклик цієї війни, не ворожа дезінформація, а необхідність всьому суспільству перейти на інформаційний режим воєнного часу

Украіна не запроваджувала військову цензуру. Ми пішли шляхом презумпції, що наше суспільство доросле і буде достатньо пояснень. 

За час повномасштабного вторгнення у Міноборони відбулась величезна кількість оффрек зустрічей з блогерами, експертами, журналістами і ми завжди знаходили розуміння. 

Рік тому Міноборони розробило і передало в усі обласні адміністраціі правила висвітлення інформації військового характеру. Усі голови ВЦА з нами на зв’язку з цього питання 24/7. І результат очевидний. 

Ми провели декілька просвітницьких кампаній щодо правил подачі інформаціі під час війни. 

Більшою мірою ми з задачею впорались і ставка на дорослість суспільства була зроблена вірно. 

Втім, безумовно є люди, які заради переглядів і лайків можуть оприлюднити будь що. Зараз багато хто робить собі публічний капітал на військовій темі. Але доросле суспільство таких людей вже почало засуджувати та не довіряти їм. 

Крім того, в нас все ще бувають поодинокі зливи чутливої інформації від мобілізованих військових. В нас є випадки, коли цивільні допомагають бригадам в обмін на інформацію і навіть в обмін на інтерв’ю певним ЗМІ. 

Міноборони разом з ЗСУ займається вирішенням цього питання. 

Але поодинокі випадки на кількасоттисячну армію - це непоганий результат.

Зараз вже можна говорити, що наше суспільство безпрецедентно швидко опанувало специфіку оприлюднення інформації під час війни та дуже добре навчилось вирізняти вороже ІПСО. 

Власне про це я розповідала у своєму виступі на Національному кластері інформаційної стійкості.

Це платформа, яка залучає основних державних суб’єктів забезпечення інформаційної безпеки, приватний сектор, медіа-спільноту та міжнародних партнерів для об’єднання зусиль у протидії інформаційним загрозам з боку рф".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: