На захист України прибула ще одна армія: кремлівську орду чекають неприємні сюрпризи

НОВИНИ 07.03.2022 Коментарі 0

Понад 140 тисяч українців, - переважно  чоловіків (80%), повернулися з Європи. Десятки тисяч із них поповнили Сили територіальної оборони. З різних країн – США, Великобританії, Ізраїлю, Європейського Союзу прибувають добровольці-професіонали, за плечима яких воєнний досвід та армійська служба.

Окрім того, за інформацією міністра оборони України Олексія Резнікова, зареєстровано понад «20 тисяч звернень від іноземців, які готові приїхати в Україну та захищати світ від російських нацистів на українському фронті».

Міністр також торкнувся теми постачання зброї та військової амуніції.

«Не коментуватиму постачання зброї та боєприпасів – це делікатний момент. Нехай ворога чекає сюрприз. Знайте: є суттєвий прогрес. Крім іншого, за останні 3 дні вже доставлено, їде до України або законтрактовано понад 50 тисяч шоломів та бронежилетів. Ми «перехоплюємо» у постачальників уже пошиту форму для армій країн НАТО. Нехай наші оборонці будуть вдягнуті у різне. Головне – щоби було зручно бити ворога», - заявив Резніков.

За його словами, Україна працює над отриманням допомоги у сфері протиповітряної та протиракетної оборони від партнерів. Проте такі питання складно вирішити швидко - українська армія не зможе отримати відповідне озброєння за день чи два. Тому поки що доводиться покладатися на власні протиповітряні сили, хист і мужність українських воїнів.

«Упевненості у невідворотності нашої перемоги додають не виголошені обіцянки, а українські Повітряні Сили та окремі менеджери «Укрпошти», які збивають літаки з російськими військовими злочинцям, - каже міністр оборони та нагадує. - У козацьку добу наші предки орали землю, тримаючи під рукою шаблю і мушкет. Сьогодні деякі села під час посівної можуть озброїти трофеями механізований батальйон із посиленими танковими ротами.

Олексій Резніков звернув увагу на ще один важливий момент – відмінність між українцями та росіянами.

«Наша найбільша перевага над ворогом – у згуртованості українського суспільства. У Росії не розуміють, що таке самоорганізація і що таке справжня довіра між владою і громадянами. Вони десятиліттями знищували свободу і гідність людей, щоб отримати покірне населення.Їх більше, це правда. Вони переважають на морі та в повітрі. Поки що. Поки що. Адже один український воїн та один український громадянин на війні вартують десятків російських окупантів», - запевнив міністр.

Нагадаємо, що для добровольців з усього світу, які мають бажання стати на захист цінностей у складі Інтернаціонального легіону оборони України, запрацював профільний портал fightforua.org. Інформаційний ресурс містить усю необхідну інформацію для громадян іноземців, готових протистояти агресії Російської Федерації.

Ілюстративне фото: dw.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: