На росії триває епідемія пожеж на НПЗ – тепер палає в Омську

НОВИНИ 26.08.2024 Коментарі 0

На одному з найбільших росіянських НПЗ – Омському – стався вибух і виникла пожежа. Прикметно, що завод розташований за 2600 км від українського кордону.

«Автоматичною системою безпеки заводу зафіксовано загоряння технологічного обладнання. Засоби автоматизованого пожежогасіння, що спрацювали, і пожежна служба оперативно локалізують загоряння», - запевняють на заводі. Там традиційно зазначають, що він «працює в штатному режимі», а загоряння «під контролем».

Водночас у соцмережах публікують фото і відео пожежі на НПЗ. При цьому деякі ТГ-канали (зокрема, місцеві) повідомили, що пожежі передував потужний вибух. Поки що українські спецслужби інцидент із цією пожежею не коментували.

Трохи прийовши до тями, рашаЗМІ повідомили, що на Омському НПЗ «сталося загоряння технологічного обладнання», туди виїхали 7 одиниць техніки із пожежниками. Площа пожежі нібито складає тисячу квадратних метрів. А двом потерпілим надано допомогу на місці.

Омський НПЗ належить «Газпром нєфті» та забезпечує нафтопродуктами внутрішній російський ринок, поставки з заводу також ідуть до Казахстану. Виробничі потужності - 21,6 млн тонн нафти на рік і 1,2 млн тонн стабільного газового конденсату. Глибина переробки на підприємстві досягає 100%, вихід світлих нафтопродуктів - понад 80%. Це один із найбільших НПЗ в Росії.

Прикметно, що це вже третя пожежа на Омському НПЗ лише у цьому році: у квітні там горіли ємності з нафтопродуктами, а 1 серпня виникло загоряння нібито в насосній.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: