На росії створили фейк про Зеленського руками українського зрадника-депутата

НОВИНИ 21.12.2022 Коментарі 0

Російські пропагандистські засоби масової інформації та соціальні мережі поширюють фейк про буцімто громадянство російської федерації Президента України Володимира Зеленського. Як доказ подають скріншот «документа», наданого колишнім народним депутатом Верховної Ради України Іллею Ківою.

Ківа, який втік у росію весною цього року, свій фейк доповнив словами про те, що слідчий комітет рф повинен притягнути до кримінальної відповідальності й оголосити в розшук громадянина росії Володимира Зеленського. Про це повідомляє «Детектор Медіа» у своєму телеграм-каналі.

Російські (дез)інформаційні ресурси пишуть про те, громадянство рф Зеленський отримав в Орєхово-Зуєво Московської області 2001 року.

«Проте це — фейк. Фото нібито російського паспорта президента — несправжнє. Як пишуть фактчекери StopFake, скриншот, що поширюють, — підроблення, про що свідчать як фактологічні помилки, так і фотографія Зеленського, взята з мережі. Сам «паспорт», найімовірніше, створено за допомогою програми, яка генерує фейкові паспорти», - спростовує «Детектор Медіа» чергову брехню росіян.

Додамо, що саме сьогодні, 21 грудня, Президент України відбув уперше від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, за межі держави – у США.

Офіційний візит за океан відбувся одразу після відвідин главою держави героїчних захисників міста Бахмут на донецькій ділянці фронту. У його програмі заплановані зустріч із президентом США Джозефом Байденом, промова під час спільного засідання двох палат Конгресу США, низка двосторонніх зустрічей.

З огляду на це російська пропаганда напружено поширюватиме фейки і знецінюватиме значення цієї події. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: