На росії рекордний термін ув'язнення отримала "убивця" пропагандиста

НОВИНИ 25.01.2024 Коментарі 0

Дар'я Трєпова отримала найбільший термін серед засуджених на росії жінок. 27 років останнім часом не давали за подібними звинуваченнями навіть чоловікам. Путінський режим таким чином помстився за загибель від вибухівки, закладеної у статуетку, "зека" з Макіївки і пропагандиста-воєнкора владлєна татарського. Засуджена провини не визнала.

2-ий західний військовий суд у Санкт-Петербурзі причому зменшив термін – прокурор просив для дівчини на рік більше. 

Трєпова – 16 лютого їй виповниться 27 років, відбуватиме покарання у колонії загального режиму. Окрім звинувачень у теракті, її засудили за незаконний обіг вибухівки та використання підроблених документів для приховування злочину. Засуджена своєї провини не визнала – пояснила, що у статуетці, яку подарувала татарському, був підслуховувальний пристрій. 

владлєн татарський (справжнє ім'я – максім фомін, колишній український "зек" з Макіївки Донецької області, сидів за збройне пограбування банків) загинув 2 квітня 2023 року під час його творчого вечора у кафе на Університетській набережній у Санкт-Петербурзі. Там вибухнула бомба, вмонтована у подарований йому "позолочений" його бюст. Поранення отримали і відвідувачі заходу.

Наступного дня затримали підозрювану, мешканку Пітера Дар'ю Трєпову. За даними слідчих, убивство спланували спецслужби України із залученням агентури з числа прихильників «Фонду боротьби з корупцією» ув'язненого Навального. Путін посмертно нагородив татарського орденом мужності.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: