На московії з 1 вересня подорожчає стратегічний продукт

НОВИНИ 14.08.2024 Коментарі 0

Найбільший виробник спирту «Росспиртпром» повідомив болотяних виробників горілки про підвищення цін на спирт з 1 вересня майже на 9%: з нинішніх 780 руб. за 1 дал ректифікованого спирту до 850 руб.

Пояснили цей підступний удар у найболючіше місце росіянської ідентичності просто: по-перше, зростанням вартості позикового капіталу через зміни ключової ставки центробанком росії, і по-друге, «значним» зростанням собівартості спирту через подорожчання основної сировини та «товарів та послуг, необхідні забезпечення діяльності».

Насправді ж напрошується інша версія: оскільки спиртова компанія нещодавно стала приватною, нові власники вирішили якнайшвидше рубанути грошей на улюбленій розвазі росіянців.

Як зазначають рашаЗМІ, це вже третє підвищення цін від початку літа (загалом подорожчання становитиме 25%). Частка «Росспиртпрому» на тамтешньому ринку спирту становить близько 30%, однак інші заводи також підняли свої ціни.

Відповідно, виробники горілки та іншої міцної продукції бідкаються, що їм доведеться підвищувати відпускні ціни на свою продукцію, «а це позначиться на споживачах». А тамтешні споживачі у випадках, коли оковита стає надто дорогою, переключають свою увагу на більш дешеві спиртовмісні аналоги. Що частенько викликає хвилю отруєнь, часто із летальними наслідками.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: