На Львівщині СБУ затримала блогера-провокатора Мар’яна Чаву

НОВИНИ 25.07.2023 Коментарі 0

На Львівщині СБУ затримала одного із лідерів руху «народовладдя» регіону, який публічно нівелював Сили оборони та виправдовував збройну агресію рф. 

Про це повідомили в СБУ.

В одному з прямих ефірів він публічно дискредитував українських захисників та називав їх злочинцями.

Задокументовано й ряд інших злочинних фактів, зокрема виправдовування затриманим та визнання правомірною, збройної агресії рф.

Служба безпеки кваліфікує діяльність фігуранта, як дії спрямовані на розхитування внутрішньо-політичної ситуації в регіоні на користь окупанта.

Відповідатиме він за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч.1. ст.114-1 (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань);

ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Йому загрожує до 8 років тюрми.

Прізвище у повідомленні не названо, але відомо, що йдеться про Мар’яна Чаву, який прославився після подій у Дрогобичі у червні цього року.

ТОді просто на вулиці Мар’ян Чава спровокував конфлікт із працівниками військомату, які виписували повістки ухилянтам. Серед військових були і ті, що отримали поранення на фронті.

Блогер ображав військових, вигукував антивоєнні гасла і все записав на відео, яке потім поширив у мережах, мовляв, це який він герой. Також відомо, що у телеграмі він закликав створювати альтернативні тергромади, заперечуючи легітимність чинних державних інституцій.  

Фото – Новинарня

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: