На 9 травня естонцям – концерт, а росіянцям плакат «путін – військовий злочинець»

НОВИНИ 09.05.2023 Коментарі 0

Невеличка інформаційна битва розгорілася на 9 травня між естонським містечком Нарва та російським Івангородом, які розділені річкою Наровою.

Рашисти, традиційно намагаючись нав’язати усьому світові своє «побєдобєсіє», вирішили показати сусідам святковий концерт до 9 травня.

Просто на березі річки встановили сцену та чималий екран, на який збираються транслювати концерт «казачого ансамблю». Їх спеціально розташували таким чином, аби було добре видно з естонського містечка.

«На березі Нарови ми встановимо великий екран, щоб і жителі Нарви змогли переглянути цей концерт», - пояснив геніальний задум на прес-конференції голова адміністрації Івангорода Алєксандр Соснін.

До речі, раніше для встановлення сцени та екрану вздовж берега повирубували дерева – чиновники пояснили, що таким чином піклуються про Івангородську фортецю. Хоча є припущення, що це зроблено виключно для кращої видимості концертного екрану.

У відповідь естонці не надто довго роздумували, і вирішили попросту донести правду до сусідів. Тож у Нарві на стіні замку вивісили плакат «Putin – war criminal» («путін – військовий злочинець»). При чому цей банер вивісили таким чином, щоб його було добре видно з Івангорода.

Як повідомляє «Новая газета. Балтія», уперше за багато років в Естонії не було подано жодної заявки на публічні заходи, присвячені дню перемоги. При цьому місцева поліція нагадує, що вшановувати загиблих у ІІ світовій не заборонено – якщо це робиться без символіки країни-агресора.

Офіційно ж 9 травня в Естонії відзначають День Європи: у країні відбудеться чимало заходів, а увечері на головній площі Талліна виступить український гурт «Kalush» - переможець Євробачення-2022. Саме так виглядає 9 травня здорової людини.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: