Митрополит УПЦ (мп) за благословення російських окупантів отримав підозру від СБУ

НОВИНИ 26.07.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України зібрала доказову базу на колишнього митрополита Роменської єпархії УПЦ (мп) Олексія Масленнікова, який публічно виправдовував збройну агресію рф проти України.

"Після початку повномасштабного вторгнення росії єпископ утік до країни-агресора, де одним із перших підтримав загарбницькі дії кремля. Окрім того, у вересні 2022 року він взяв участь у богослужінні в монастирі Свердловської області рф", - повідомила пресслужба СБУ.

Під час відправи він спільно з представниками РПЦ благословляв російських військових, які воюють проти України.

Також в ході літургії клірик вихваляв рішення путіна щодо проведення мобілізації в рф для поповнення окупаційних угруповань країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Оскільки зловмисник переховується від правосуддя на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення.

Розслідування проводили працівники СБУ в Сумській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Довідково

Митрополит Іо́сиф (справжнє ім'я Маслєнніков Олексій Олександрович) народився 3 листопада 1978 на території теперішньої Молдови. Український колаборант, єпископ РПЦ, перебував у Ромнах під іменем Іосиф. Очолює синодальний відділ РПЦ в Україні, що курує парамілітарні організації («казачество»). Вихованець кримських монастирів РПЦ на території України, які 2014 підтримали окупацію Криму росією. Громадянин росії.

У січні 2023 року позбавлений громадянства України указом Президента за підтримку агресії проти України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: