Мітинги «за електрику» організував мешканець окупованого Донецька під керівництвом рашаспецслужб

НОВИНИ 16.07.2024 Коментарі 0

Рашисти проводять в Україні багаторівневу ІПСО, яка має на меті дестабілізацію на тлі відключень світла та проведення мобілізаційних заходів. Зокрема, розслідувачі волонтерської спільноти «OSINT-Бджоли» виявили ознаки такої спецоперації у мітингах під будівлями компанії ДТЕК у Дніпрі та Кам’янському.

На сайті проєкту, зокрема, зазначається, що 11 липня була створена Telegram-група «Бездіяльність – не вихід». Її гасло – «Група небайдужих людей, яким набридло свавілля ДТЕК та ТЦК». А свої зусилля її учасники спрямовують на «об’єднання людей, незадоволених діяльністю енергетичної компанії та територіальних центрів комплектування».

Учасники групи спершу обговорювали проблеми, пов’язані з обслуговуванням, тарифами та іншими аспектами роботи ДТЕК. А через певний час адміністратори почали активно закликати інших учасників виходити на мітинги до офісів ДТЕК у Дніпрі.

Як з’ясували розслідувачі, власником згаданої групи є уродженець Донецька Євгеній Святенко, який досі живе у тимчасово окупованому місті.

Прикметно, що після оприлюднення інформації на сайті проєкту Євгеній видалив свій аккаунт та почав призначати на роль адміністратора найбільш активних учасників обговорення. І це обов’язково мали бути дніпряни – аби вони добре володіли ситуацією в регіоні.

«Враховуючи тематику групи та факт прив’язки російського номера телефону до акаунта власника групи, а також його донецьке походження та російське громадянство, ми можемо бути впевнені: цей канал організований російськими спецслужбами для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в регіоні», - повідомляють OSINT-дослідники.

12 липня у Кам'янському біля будівлі компанії ДТЕК відбувся мітинг «за справедливий розподіл електроенергії». До акції протесту долучилися близько 200 мешканців міста. Люди вимагали зробити графіки відключень більш справедливими.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: