Миротворець Пеллегріні готовий запропонувати Братиславу для переговорів

НОВИНИ 10.05.2024 Коментарі 0

Новообраний президент Словаччини Петер Пеллегріні заявив, що в разі потреби готовий запропонувати для мирних переговорів, яка поклала би край російсько-українській війні, Братиславу, що має досвід подібного саміту.

Про це він заявив під час виступу в Музеї Словацького національного повстання у Банській Бистриці з нагоди 79-річчя закінчення Другої світової війни в Європі. За його словами, перед європейськими політиками, в тому числі словацькими, стоїть фундаментальне завдання – забезпечити мир в Україні, а відтак і в Європі, щоби трагічні сценарії не реалізувалися, - повідомив сайт aktuality.sk.

Пеллегріні сказав, що 79 років без війни призвели до певної девальвації самого миру, і що ми сприймаємо його  як само собою зрозумілулу річ. «На жаль, нині ми бачимо, що це не так. У зв'язку з війною в Україні поволі починає брязкати зброя в інших частинах Європи та світу. Говорять про скрування солдатів безпосередньо на російсько-українську війну, багато хто готує плани військового конфлікту, дипломатія загартовує свій словниковий запас. Давайте говорити про припинення вогню, про мирні сценарії, активізуємо дипломатію і розглядатимемо зброю як крайній засіб», – сказав Пеллегріні.

Він також подякував бійцям червоної армії, які визволяли територію Словаччини.

«Ми сьогодні гостро відчуваємо, що є спроба переписати історію. Проте я хочу відкинути будь-яку спробу спотворення історичної правди, тому що правда одна. Тому я сприймаю намагання не згадувати або навмисно замовчувати заслуги червоної армії у звільненні нашої Батьківщини, а також я відкидаю спроби гуманізувати фашистський режим і баналізувати факти про жертви в концентраційних таборах», - сказав Пеллегріні, додавши, концтабори є нагадуванням про жахливу історію та поразку покоління, яке своєю пасивністю вчинило геноцид народів по всій Європі.

Нагадаємо,  15-16 червня у Швейцарії на курорті Бурґеншток поблизу міста Люцерн пройде Глобальний саміт миру. Цю мирну конференцію уряд Швейцарії погодився провести під час візиту Президента України Володимира Зеленського у січні цього року. Очікується, що у заході візьмуть участь від 80 до 100 країн. росії на Саміт миру не запросили. 

Фото – президент Словаччини Петер Пеллегріні / з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: