Мерія Праги зазнала атаки від російської хакерської групи

НОВИНИ 27.04.2023 Коментарі 0

Сьогодні, 27 квітня, сервери міської адміністрації столиці Чехії Праги зазнали атаки від російської хакерської групи: через підтримку, яку міська влада надає Україні.

Інформація про те, що сталося, повідомив на засіданні міської ради Іржі Каролі, директор одного з IT-відділів муніципалітету, - пише Чеське радіо.

Через атаку, зокрема, не працює сайт чеської столиці та була неможлива онлайн-трансляція сьогоднішнього засідання міських депутатів.

За поточною інформацією, йдеться про так звану DDoS-атаку, тобто про переповнення цільових серверів великою кількістю запитів. За словами Іржі Каролі, IP-адреса джерела атаки перебуває в Російській Федерації, і російські хакери вже взяли на себе відповідальність за неї. "На цей  час ми встановлюємо конкретну хакерську групу, що стоїть за атакою, та аналізуємо техніку атаки", - сказав IT-фахівець мерії.

Кількість атак російських хакерів у Чеській Республіці побільшала після нападу Росії на Україну в лютому минулого року. У зв'язку з президентськими виборами хакери атакували сайти тодішнього кандидата і нинішнього президента Петра Павла, а також сайти Міністерства закордонних справ та ін.

Нещодавно DDoS атакував сайт празької транспортної фірми.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: