Медовий місяць Туска з Польщею добігає кінця: полякам не подобається, як нова влада заграє з фермерами 

ПЕРЕКЛАДИ 21.03.2024 Коментарі 0

22 березня минає рівно сто днів від дня, коли склав присягу новий прем’єр-міністр Польщі, лідер "Громадянської коаліції"  Дональд Туск, який оголосив амбітну програму під час передвиборчої кампанії. 100 конкретних справ за 100 днів мали означати законодавчий наступ нової влади задля швидкої трансформації Польщі після 8 років правління правління правої консервативної клерикальної партії "Право і справедливість".

Відтак, RMF FM та «Dziennik Gazeta Prawna» провели серед політиків соцопитування  на тему: "Як ви ви оцінюєте успіхи уряду Дональда Туска у виконанні своїх передвиборчих обіцянок".

Отже, перший блок питань стосувався зовнішньої політики та нормалізації відносин з Європейським Союзом. Тут поляки бачать оптимістичний тренд у політиці уряду та МЗС. Було високо оцінено розблокування коштів Національного плану реконструкції (61,3% – успіх) та більшу відданість побудові позитивних відносин з партнерами (50,7% – успіх).

Важливо зазначити, що опитування не показало чітких і незаперечних сфер, де нова влада або однозначно зазнала невдачі, або рішуче перемогла. Водночас попри те, що оцінка якості нової влади також визначається політичними симпатіями респондентів, але такі відносно невеликі розбіжності між кількістю позитивних і негативних думок можуть свідчити про щось більше. Поляки розуміють, що за три місяці правління неможливо змінити функціонування держави, яка була структурована попередньою владою протягом 8 років. Хоча респонденти помітили, що темпи реалізації передвиборчих обіцянок – т. зв. 100 конкретних справ – мізерні, але в оцінці окремих галузей, за які відповідає уряд Туска, проявляють більше розумінням. Однак, як можна помітити, захисний період для нового уряду добігає кінця. В іншому дослідженні такого ж типу  поляки можуть виявити значно менше розуміння.

Опитування було підготовлено United Surveys 8-10 березня 2024 року за змішаним методом CATI/CAWI на вибірці 1000 осіб".

Фото – IMAGO / SCANPIX

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: