Марш в Гайнівці - провокація спрямована на створення напруги: МЗС Білорусі

НОВИНИ 25.02.2019 Коментарі 0

В контексті проведення 23 лютого у місті Гайнівка Підляського воєводства РП (місця компактного проживання етнічних білорусів у Польщі), незважаючи на протидію місцевої влади, так званого маршу пам’яті «проклятих солдат» начальник управління інформації та цифрової дипломатії - прес-секретар МЗС Білорусі Анатолій Глаз, в коментарі кореспонденту БЕЛТА заявив:

«Ми сприймаємо цю інформацію, м'яко кажучи, із великим жалем. Особливо на фоні нещодавнього об'єктивно значимого візиту до Польщі нашої делегації під керівництвом голови Ради Республіки Національних зборів Михайла Мясніковіча.

Прес-секретар МЗС РП, Анатолій Глаз, фото belarus.by

Бандформування під керівництвом військового злочинця Ромуальда Райса, відомого під псевдонімом «Бурий», якого планують прославляти націоналісти в ході, так званого, маршу проклятих солдатів, в 1946 році вчинила кривавий рейд по Підляшшю, в результаті якого були спалені п'ять сіл і вбито 79 мирних жителів цих земель. Таких злочинців не можна ототожнювати із боротьбою за незалежність Польщі, їх діяльність містить ознаки геноциду. Саме тому ми виступали і виступаємо проти героїзації і увічнення пам'яті Ромуальда Райса та його солдатів», - пояснив Анатолій Глаз.

Офіційний представник МЗС переконаний, що марш 23 лютого у місті, де компактно проживають етнічні білоруси, в тому числі нащадки тих, хто загинув внаслідок діяльності «Бурого», - це провокація, спрямована на створення напруги, конфліктів на національному, релігійному та історичному ґрунті між білорусами і поляками.

«Висловлюємо надію, що представники влади та громадяни Польщі зможуть дати подібним акціям належну оцінку, виступити проти їх проведення і не допустити організації таких заходів в подальшому, заборонивши їх на законодавчому рівні», - підкреслив Анатолій Глаз.

ІА "Західний інформаційний фронт"
за матеріалами belta.by

ілюстративне фото nn.by

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: