Ле Пен знову програла: на парламентських виборах у Франції перемогли ліві, партія Макрона – друга

НОВИНИ 07.07.2024 Коментарі 0

Ультраправа партія «Національне об’єднання» отримує від 115 до 150 місць у парламенті за підсумками дострокових виборів у Франції, натомість союз лівих «Новий народний фронт» – від 175 до 205 місць. Орієнтовані на президента Емманюеля Макрона центристи з «Ансамблю за республіку» отримають від 150 до 175 мандатів.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на попередні дані, які наводить телеканал BFMTV.

Зазначається, що за результатами виборів жодна із партій не отримує парламентської більшості, для формування нового уряду доведеться створити коаліцію.

Лідер лівих Жан-Люк Меланшон уже закликав Макрона відправити чинний уряд у відставку і долучити «Новий народний фронт» до управління країною.

Загалом на виборах розподіляють 577 місць у парламенті, для створення більшості необхідно здобути 289 місць. У першому турі свої мандати отримали 76 депутатів, серед них 39 від «Національного об'єднання», 32 від «Нового народного фронту» та два від «Ансамблю за республіку».

Нагадаємо, що у Франції за підсумками першого туру позачергових парламентських виборів перемогу здобуло ультраправе «Національне об'єднання»,  лідером котрого є Марін Ле Пен. Правляча партія президента Франції Еммаюуеля Макрона фінішувала третьою. Союз лівих «Новий народний фронт» був другим. Відтак, 190 кандидатів лівої коаліції уже знялися з другого туру, щоб збільшити шанси центристів перемогти укандидатів від «Національного об'єднання». «Жодного голосу, жодного місця більше для нього», – сказав засновник лівої партії «Нескорена Франція» Жан-Люк Меланшон, - написало Радіо Сводоби. 

Також додамо, що Макрон призначив вибори після того, як праві отримали велику підтримку на виборах до Європарламенту.

Фото – Жан-Люк Меланшон / EPA/UPG

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: