МКС просять визнати лукашенка військовим злочинцем і видати ордер на арешт

НОВИНИ 02.06.2023 Коментарі 0

Депутат Верховної Ради України Олексій Гончаренко повідомив про скеровані до Міжнародного кримінального суду в Гаазі документів щодо визнання самопроголошеного президента Білорусі олександра лукашенка військовим злочинцем. Відповідно, МКС на підставі цього може видати ордер на арешт білоруського диктатора услід за путіним.

«Справді, я маю докази та необхідні документи, які підтверджують участь режиму лукашенка в геноциді й у примусовому вивезенні дітей з території України. Коли ухвалювали резолюцію Парламентської асамблеї Ради Європи, то також додали окремий пункт, згідно з яким буде звернення до Міжнародного кримінального суду щодо участі у примусовому вивезенні українських дітей з території України. Має бути й відповідальність лукашенка за цей злочин. Звернення до Міжнародного кримінального суду направили», – сказав Олексій Гончаренко.

Наприкінці квітня цього року Олексій Гончаренко написав у своєму ТГ-каналі, що лукашенка «визнано причетним до геноциду українців!»

«Офіційно правка прийнята! Моя правка до резолюції в ПАРЄ про визнання самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка причетним до примусової депортації дітей і дорослих з окупованих територій України», - повідомляв народний депутат.

За його словами, таке рішення автоматично робить лукашенка винуватим у геноциді, який чинить росія в Україні.

Також читайте:
Лукашенка варто притягнути вслід за путіним через злочини проти українських дітей

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: