Львівські тероборонівці воюють і допомагають місцевому населенню

НОВИНИ 16.06.2022 Коментарі 0

Вже більше місяця 103-тя окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ знаходиться в районі виконання завдань – там, де йдуть бойові дії. Окрім бойових задач, військовослужбовці бригади активно взаємодіють із місцевим населенням, часто рятуючи людей від гуманітарної катастрофи або забезпечують їх евакуацію.

Так нещодавно вояки 103 бригади виконували завдання з евакуації транспортних засобів держпідприємства «Артемсіль». Оскільки цей район щоденно та масовано обстрілювали російські війська, командування бригади разом з місцевою владою запропонувало місцевому населенню евакуюватися.

«Ми отримали завдання евакуювати транспорт стратегічного для країни підприємства, яке зараз не працює. Однак, щоб він не йшов пустим, ми вирішили евакуювати найцінніше, що є на війні – людей», - зазначив полковник Валерій Курко, командир 103-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ.

Більше трьох десятків цивільних мешканців погодились виїхати у тил. І за допомогою львівських вояків вони вже дісталися до Дніпропетровської області.

Також львівські тероборонівці організували допомогу для мешканців прифронтових сіл. Адже тут сотні людей з інвалідністю, літніх людей та сім’ї з дітьми опинились у скрутній ситуації та без доступу навіть до товарів першої необхідності. Особливо це стосується продуктів харчування, медикаментів, засобів гігієни.

Усі ці речі група цивільно-військового співробітництва 103-ї окремої бригади Сил ТрО ЗСУ розвезла тим місцевим мешканцям, які найбільше їх потребували.

  • Ми з дідом обоє хворі, було дуже скрутно, не знали, куди й іти. А їсти ж хочеться! Тепер ми оце хліб їмо львівський, - розповідає пані Галина.

Також наші військові привезли людям крупи, макарони, олію, закрутки. Допомогу одержали більше двох десятків родин. Тероборонівці кажуть, що й надалі допомагатимуть населенню Донеччини у ці скрутні часи.

«Обов'язок військових – забезпечити при потребі всім необхідним цивільне населення, яке постійно повинне відчувати нашу підтримку, нашу турботу і присутність Українського війська», - зазначив полковник Валерій Курко.

Серед тероборонівців небагато тих, хто раніше встиг здобути реальний бойовий досвід. Порівнюючи нинішні бойові дії з періодом проведення ООС вони кажуть, що то була окопна війна, а зараз – повномасштабна, коли застосовується багато різноманітної зброї.

«Але у нас тут нема такого, що хтось молодший, а хтось старший – усі варимося в одному котлі. Є взаємовиручка і взаємодопомога. А більш досвідчені підтримують та навчають тих, хто змінив цивільну роботу на фах воїна. Війну роблять люди, і всі вони потрібні у наших лавах», - кажуть українські бійці.

Значну увагу командування приділяє медичному забезпеченню.

За словами начмеда бригади із позивним «Джордан», були ретельно опрацьовані усі маршрути евакуації поранених із розташованих поруч батальйонів.

«Ми засікали з секундоміром, скільки займатиме транспортування, які маршрути під’їзду, де розвернути авто. У нас є хірург, анестезіолог, відповідне обладнання та медикаменти», - запевняє начмед.

До слова, ковіду у лавах наших захисників із 103-ї бригади зараз немає взагалі. Але експрес-тести про всяк випадок тримають напоготові.

Керівництво бригади розуміє і поділяє переживання родин за своїх чоловіків, тож організувало два додаткових номери телефонів (068 746 06 82 та 095 530 38 87), де фахівці готові відповісти на усі питання, які стосуються перебігу служби.

«Сподіваємось на розуміння та ефективну комунікацію, адже зворотній зв’язок від ЗСУ є надзвичайно важливим для усіх нас», - підкреслили у бригаді.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: