Луганський піп за торгівлю золотом з рашистами отримав підозру від СБУ

НОВИНИ 22.08.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України задокументувала злочинну діяльність настоятеля одного із храмів УПЦ (мп) у тимчасово окупованому Луганську Сергія Гутенка. Попри поширення російських наративів пастві піп контролює ювелірну компанію, яка постачає свою продукцію до росії. 

Постійними клієнтами клірика є представники РПЦ. Вони закуповують дорогоцінні вироби із золота і срібла для власних колекцій та оформлення приміщень єпархій. Також Гутенко виготовляє ювелірні відзнаки для окупаційних угруповань рф та фсб.

«Компанія фігуранта регулярно фінансує бюджет країни-агресора, сплачуючи «податки» до окупаційної адміністрації гауляйтера Пасічника. Як свідчать матеріали провадження, після окупації частини території Луганської області фігурант одним із перших «перереєстрував» компанію відповідно до «законодавства» рф. Після початку повномасштабного вторгнення рф Гутенко розширив продаж ювелірної продукції в росії та по всій тимчасово захопленій частині території України», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ..

Колаборанту у рясі СБУ заочно повідомила про підозру за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: