Литва дала пів року для власників авто з російською реєстрацією

НОВИНИ 29.09.2023 Коментарі 0

Влада Литви дала час власникам авто з російськими номерами до пів року вивезти їх із території країни. Нові вимоги опублікувала митна служба балтійської країни.

Як відомо, з 11 вересня 2023 року митні органи Литви не пропускають транспортні засоби з російськими номерами на свою територію через пости митного прикордонного контролю.

Литва запровадила імпортні обмеження, передбачені у відповідній статті Регламенту після роз’яснення Європейської комісії про те, що обмеження також забороняють імпорт будь-яких транспортних засобів, зареєстрованих у росії та мають російські номерні знаки. Заборона стосується транспортних засобів незалежно від національності їх власника чи водія.

Виняток зробили лише для громадян росфедерації, які прямують транзитом до (чи з) Калінінградської області. І то з дозволом перебування у Литві не більше 24 годин.

Під дію згаданих вище обмежень підпадають легкові автомобілі, кемпери, мікроавтобуси до 10-ти пасажирських місць.

Порушників штрафуватимуть або забиратимуть транспортні засоби.

Подібну політику підтримують й інші країни Європейського Союзу – Латвія, Естонія, Фінляндія та Польща, які заборонили в'їзд легковиків із росномерами. Не виключено, що кількість країн, які волітимуть не бачити на своїх дорогах авто із триколором на держномерах, може збільшитися.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: