Крах Росії буде раптовим і катастрофічним – інтелектуал Фукуяма

НОВИНИ 14.03.2022 Коментарі 0

Американський політичний економіст і філософ зі списку сотні найпотужніших інтелектуалів світу Френсіс Фукуяма виклав свої думки про майбутнє Росії у 12-ти пунктах.

Переклад його прогнозу з онлайн-журналу American Purpose зробив Pavel Elizarov.

1. Росія йде до повної поразки в Україні.

Російське планування було некомпетентним, закладеним на помилковому припущенні, що українці позитивно налаштовані до Росії та що їхні збройні сили впадуть одразу після вторгнення. Російські солдати, очевидно, везли зі собою форму для параду перемоги у Києві замість запасних боєприпасів і пайків. На цей час Путін направив на цю операцію більшу частину всіх своїх збройних сил - він не має великих резервів для залучення до участі в битвах. Російські війська застрягли за межами різних українських міст, де вони стикаються з величезними проблемами із постачанням і постійними нападами українців.

2. Крах їх позицій може бути раптовим і катастрофічним, а не повільним унаслідок війни на виснаження.

Армія в полі досягне моменту, коли її не можна буде ні постачати, ні вивести, а бойовий дух випарується. Принаймні так буде на півночі; у росіян краще виходить на півдні, але ці позиції буде важко утримати, якщо північ звалиться.

3. До того, як це станеться, дипломатичне рішення війни неможливе.

Немає компромісу, прийнятного як для Росії, так і для України з огляду на вже завдані ними втрати.

4. Рада Безпеки ООН вкотре довела свою марноту.

Єдиною корисною річчю було голосування під час на Генеральній асамблеї, що допомогло виявити поганих світових гравців чи тих, хто виляв.

5. Обидва рішення адміністрації Байдена - не оголошувати «закрите небо» та не допомагати з перекиданням польських МіГів були добрими.

Вони змогли зберегти розум у дуже емоційний час. Буде набагато краще, щоб українці перемогли росіян наодинці, позбавляючи Москву приводу, що на них напало НАТО, а також уникаючи всіх очевидних можливостей ескалації. Польські МіГи, зокрема, мало додадуть до можливостей України. Набагато важливіше постійне постачання «Джавелінів», «Стінґерів», «Байрактарів», медикаментів, засоби зв'язку й обмін розвідданими. Я припускаю, що українські сили вже прямують до розвідки НАТО, яка діє за межами України.

6. Ціна, яку платить Україна, звісно, ​​величезна.

Але найбільшої шкоди завдають ракети й артилерія, з якими ні МіГи, ні режим «закритого неба» нічого вдіяти не зможуть. Єдине, що зупинить бійню, це поразка російської армії на землі.

7. Путін не зможе пережити поразку своєї армії.

Він має підтримку, тому що його вважають сильною людиною; що він зможе запропонувати, коли продемонструє некомпетентність та втрату своєї влади сильного?

8. Вторгнення вже завдало величезних збитків популістам усього світу, які до нападу одностайно висловлювали симпатії Путіну.

Серед них Маттео Сальвіні, Жаїр Болсонару, Ерік Земмур, Марін Ле Пен, Віктор Орбан і, звичайно, Дональд Трамп. Політика війни оголила їх відверто авторитарні нахили.

9. Війна до цього моменту стала добрим уроком для Китаю.

Як і Росія, Китай за останнє десятиліття створив, здавалося б, високотехнологічні збройні сили, але вони не мають бойового досвіду. Погану роботу російських ВПС, швидше за все, повторить ВПС Народно-визвольної армії [Китаю], яка також не має досвіду управління складними повітряними операціями. Ми можемо сподіватися, що китайське керівництво, обмірковуючи майбутні дії проти Тайваню, не обманюватиме себе щодо своїх можливостей, як це зробили росіяни.

10. Сподіватимемося, що Тайвань сам усвідомить необхідність готуватися до війни, як це зробили українці, та відновить обов’язкову військову службу для призовників.

11. Турецькі дрони («Байрактар») стануть бестселерами.

12. Поразка Росії уможливить «нове народження свободи» і позбавить нас від хвилювань щодо занепаду глобальної демократії.

Дух 1989-го року житиме завдяки купці відважних українців.

Ілюстративне фото: kyivpost.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: