Кожна з країн V4 під прицілом роспропаганди

ПЕРЕКЛАДИ 04.07.2017 Коментарі 0

Кожна з країн Вишеградської групи є ціллю російської пропаганди, при цьому застосовуються різні методи впливу

- заявив чеський експерт з питань російської дезінформації Якуб Янда (Jakub Janda). При цьому він зауважив, що в Польщі Кремль намагається створювати проблеми у відносинах РП з Німеччиною та з Україною, в першу чергу використовуючи історичні суперечки.

 

      Якуб Янда, чеський експерт з питань боротьби з дезінформацією, керівник програми  Kremlin Watch,  пояснює в інтерв'ю Польській прес-агенції (PAP), що серед країн Вишеградської групи всі є ціллю впливу російської пропаганди. Він підкреслює, що в кожній з цих країн використовуються інші методи впливу.

Кремль знає про те, що в Польщі неможливо або майже неможливо створити проросійський клімат

- запевняє Я. Янда. На його думку, це пов'язано з обставинами реальності та історичним досвідом. Експерт вказує, що Кремль намагається зробити це, зокрема, шляхом руйнування польсько-українських чи польсько-німецьких відносин.

Росія намагається паралізувати польську активість по підтримці України в протистоянні з РФ шляхом спонукання Польщі до вирішення історичних суперечок з Україною

       За іншою схемою, зі слів керівника Kremlin Watch, працює РФ у Чехії. «Перший метод - звичайний підкуп чеських політиків і співпраця з союзниками Кремля - ​​на жаль, один з них є президентом Чехії, інший – це Комуністична партія Чехії», - пояснює Якуб Янда. Іншим інструментом  є  дезінформація, якої - на його думку - в Чехії дуже багато.

В основному дезінформацію поширюють громадяни, незадоволені системою, які відіграють роль «корисних ідіотів ​​Кремля». Вони просто копіюють поширену Кремлем дезінформацію та поширюють її в Чехії.

        Інші методи впливу Кремля Якуб Янда бачить у Словаччині. «З одного боку, Кремль намагається використовувати місцевих радикалів для радикалізації суспільних дебатів». З іншого боку, - пояснює він, - Кремль використовує консервативність словацького суспільства.

Для багатьох словаків Росія здається, кращою альтернативою, так як, нібито, найкраще захищає консервативні цінності в порівнянні з «ліберальним божевіллям Європи» -

- вважає чеський експерт. Однак наголошує, що насправді російський режим не захищає консервативні цінності - це лише міф. «Число абортів в РФ надзвичайно високе. Росія є світовим лідером в області переривання вагітності» - додає чеський експерт .

          В Угорщині, так само, як у Словаччині, зі слів Я.Янди, Росія намагається використовувати місцевих радикалів. Інший спосіб впливу Кремля в Угорщині, за словами експерта, це купівля політичних впливів через бізнес-угоди.

Kremlin Watch це програма, створена чеським think-tank Evropské Hodnoty  (Європейські Цінності). Мета програми полягає у виявленні інструментів російського впливу і дезінформації проти європейських демократій.

 

 

​​​​​​ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНСТВО
"ГО "ЗАХІДНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ФРОНТ" 
використані матеріали: wpolityce.pl

ілюстративне фото forum24.cz

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: